Αυτό που πλήγωσε περισσότερο τον κόσμο της ΑΕΚ δεν ήταν η ήττα αυτή καθ’ αυτή από τον Άρη, αλλά η εμφάνιση και η έκταση του σκορ. Η κριτική είναι φυσιολογική και (πρέπει να είναι) καλοδεχούμενη, στα πλαίσια πάντοτε που πρέπει.
Το ζητούμενο ωστόσο είναι η ομάδα να επανέλθει στα γνωστά της αγωνιστικά στάνταρ και κατ’ επέκταση να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Η ίδια η ΑΕΚ έβαλε τον πήχη στο ψηλότερο επίπεδο με την παρουσία της –ας μην το ξεχνάμε, οπόταν είναι λογικό να υπάρχουν απαιτήσεις.
Χρειάζεται καθαρή σκέψη και ψυχραιμία, ώστε η ομάδα να μπορέσει να επιστρέψει δριμύτερη μετά τη διακοπή και να δείξει ότι όντως μπορεί να παλέψει μέχρι τέλους. Για να μην ξεχνιόμαστε:
Είναι η ίδια ομάδα που έκανε τον κάθε ΑΕΚτζή περήφανο όσο ποτέ άλλοτε. Η ίδια που σε…ταξίδεψε, που…έφερε τα sold out στην «Αρένα», που δημιούργησε την φιλοδοξία/απαίτηση για πρωτάθλημα, που σε έκανε να πηγαίνεις χαρούμενος στη δουλειά ή στο σχολείο, που κόμπιαζες για πάρτι της, που σου δημιούργησε συναισθήματα που δεν είχες ποτέ στο παρελθόν γι’ αυτήν και για τα επιτεύγματά της.
Συμφωνούμε ότι τα πάντα δεν τελειώνουν σε μια ευρωπαϊκή πορεία. Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, υπάρχει πάντοτε και η επόμενη μέρα. Την ίδια ώρα ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να…ξεχνάς.
Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή χρειάζεται περισσότερο από ποτέ φέτος τη στήριξη από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα της κριτικής, ακόμη ενίοτε και της υπερβολικής -αλλά όχι της μηδενιστικής. Ο χαρακτήρας του καθενός διαφέρει και δεν θα κολλήσουμε σ’ αυτό. Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι πως το πρωτάθλημα έχει χαθεί. Αντιθέτως.
Για την ΑΕΚ το πρωτάθλημα ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ κι αυτό καλείται να το αποδείξει στο επικείμενο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ. Το να λες ότι χάθηκε ήδη το πρωτάθλημα ενώ ΔΕΝ έχει χαθεί, δηλώνει μονάχα ηττοπάθεια. Η ΑΕΚ τώρα δεν χρειάζεται ηττοπάθεια, αλλά ηρεμία κι ένα στήριγμα για να σηκωθεί και να πάρει ξανά τα πάνω της, την ώρα που όσοι την απαρτίζουν (παίκτες, τεχνικό τιμ), θα πρέπει να αναλάβουν τη δική τους ευθύνη. Μέχρι τώρα ήταν όλα καλά, ωραία και ανθηρά. Τα χειροκροτήματα στις επιτυχίες και στα πανηγύρια ήταν πολλά.
Τώρα όμως, στη μεγαλύτερη κρίση που περνάει μέσα στη σεζόν, είναι η ώρα που θα μετρήσει τους πραγματικούς υποστηρικτές της και κυρίως όσους θέλουν και πιστεύουν ακόμη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στο πρωτάθλημα…

Ανδρέας Βεντούρης