Το πέναλτι του Έρλινγκ Χάλαντ στο 78ο λεπτό έδωσε στη Μάντσεστερ Σίτι τη νίκη με 1-0 απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο και “ψαλίδισε” τη διαφορά από την Άρσεναλ στους δύο βαθμούς, έπειτα από την 27η αγωνιστική της Premier League.
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα επέλεξε ενδεκάδα με τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς και τους Τζον Στόουνς και Νέιθαν Άκε να αγωνίζονται στα άκρα. Ανασταλτικά λειτούργησε, αφού οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με τέσσερις τελικές και καμία προς την εστία του Έντερσον.
Επιθετικά όμως οι “πολίτες” δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Λονδρέζων και δεν βρήκαν πολλές απειλητικές στιγμές.
Οι πιο επικίνδυνες στιγμές ήταν εκείνες στις οποίες οι πρωταθλητές Αγγλίας ζήτησαν πέναλτι και σε μία εξ αυτών στο 78ο λεπτό ο διαιτητής το καταλόγισε και έδωσε την ευκαιρία στον Χάλαντ να σκοράρει για 28η φορά στη φετινή Premier League και να δώσει στην ομάδα του τη νίκη.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Γκουαΐτα, Κλάιν (71’ Γουόρντ), Άντερσεν, Γκουεχί, Μίτσελ, Λοκόνγκα, Μιλιβόγιεβιτς (62’ Αχαμαντά), Σλουπ (80’ Εντουάρ), Ολίσε, Αγιού (80’ Εζέ), Ζαχά.

ΣΙΤΙ: Έντερσον, Στόουνς (89’ Γουόκερ), Ντίας, Ακάντζι, Ακέ, Ρόδρι, Γκιντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα (78’ Ντε Μπρόινε), Γκρίλις, Φόντεν (58’ Άλβαρες), Χάαλαντ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ