Μονοκινητήριο αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Κακό ‘Ορος του Ηρακλείου. Λίγα λεπτά πριν είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της πόλης.

Μονοκινητήριο σκάφος έπεσε στη θάλασσα το πρωί της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου, στο Κακό Όρος στο Ηράκλειο.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο στις 9:45 το πρωί και στα πρώτα λεπτά εξέπεμψε SOS (mayday), η πτήση επρόκειτο να διαρκέσει 5 ώρες και είχε προορισμό στη Χουργκάντα της Αιγύπτου.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος είχε έρθει στην Κρήτη χθες Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου.

Για τη διάσωση των επιβατών του αεροσκάφους άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών και επιχείρησαν ΕΚΑΒ, ΕΜΑΚ, πυροσβεστική, λιμενικό , πολεμική αεροπορία και ΕΛ.ΑΣ

Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο επιβάτες οι οποίοι είδαν τον τρόμο με τα μάτια τους και σώθηκαν από τύχη, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έφυγε προς τα ανατολικά και έπεσε στη θάλασσα, διαφορετικά θα μπορούσε να έχει προσκρούσει στη στεριά.

Για τη διάσωση των επιβατών του αεροσκάφους άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών και επιχείρησαν ΕΚΑΒ, ΕΜΑΚ, πυροσβεστική, λιμενικό , πολεμική αεροπορία και ΕΛ.ΑΣ.

Τα σωστικά συνεργεία επιχειρούσαν από θάλασσα και αέρα και οι επιβάτες αφού βγήκαν με σκάφος του λιμενικού στη στεριά τους το πλήρωμα του ΕΚΑΒ τους παρείχε τις πρώτες βοήθειες, κάνοντας ΚΑΡΠΑ στον ένα εκ των δύο επιβατών .

Όπως ανάφερε ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας στο neakriti.gr: «Απογειώθηκε πριν από καμία ώρα και έπεσε περίπου 3-5 ναυτικά μίλια. Τον ένα τον είδα να κολυμπάει για τον άλλο δεν γνωρίζω ακόμη την κατάστασή του».

Διερευνώνται οι συνθήκες της πτώσης.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο επιβατών ανασύρθηκε σώος , ενώ ο δεύτερος δεν τα κατάφερε παρά τη μάχη που έδωσαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ να τον κρατήσουν στη ζωή.

Οι δύο επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ενός.

Το τοπικό ΜΜΕ NeaKriti.gr, δημοσιοποίησε τις πρώτες φωτογραφίες από το σημείο.

Δείτε βίντεο: