Οι πρόεδροι του Ερυθρού Αστέρα και της Παρτιζάν, Νεμπόισα Τσόβιτς και Οστόγια Μιχαΐλοβιτς, επιδόθηκαν σε έναν… πόλεμο μέσω των media, που έβαλε «φωτιά» στο μεγάλο ντέρμπι του Βελιγραδίου.
Η αντιπαλότητα του Ερυθρού Αστέρα με την Παρτιζάν είναι γνωστή σε όλη την υφήλιο και τα τελευταία ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων ήταν επεισοδιακά. Οι περσινοί τελικοί της Αδριατικής Λίγκας σημαδεύτηκαν από ουκ ολίγα επεισόδια και διακοπές, ενώ και στην νίκη των «ερυθρόλευκων» τη Δευτέρα (28/11) ζητήθηκε μερική εκκένωση του γηπέδου, ύστερα από απόφαση των διαιτητών για ρίψη αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου.
Η κατάσταση… μυρίζει μπαρούτι και οι πρόεδροι των δύο συλλόγων δεν κάνουν βήμα πίσω. Αντιθέτως, ρίχνουν κι άλλο λάδι στη «φωτιά» που ήδη απειλεί να προκαλέσει μεγάλες ζημιές.
Τι συνέβη αυτή τη φορά;
Όλα ξεκίνησαν με τη δημόσια «επίθεση» του προέδρου της Παρτιζάν, Οστόγια Μιχαΐλοβιτς, το πρωί της Δευτέρας. Μερικές ώρες πριν από το μεγάλο παιχνίδι της Αδριατικής Λίγκας ο Μιχαΐλοβιτς παραχώρησε συνέντευξη στο “Jutro TV” και είπε για τον… αντίπαλό του: «Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα δεν είναι στη δημόσια σκηνή την τελευταία τριετία. Όμως, ήταν εκεί για 30 χρόνια, τόσο στην πολιτική, όσο και στον αθλητισμό. Όλοι γνωρίζουμε πώς δουλεύει και πώς επιβιώνει σε όλο αυτό. Τους έχει προδώσει όλους και έχει επιβιώσει. Από τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς μέχρι τον Ντράγκαν Τζίλας, που τον έφερε στον Ερυθρό Αστέρα. Στην πραγματικότητα θέλησε να βάλει έναν… στόχο πάνω από τα κεφάλια μας και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Αντί να βρίσκεται στη φυλακή, βγαίνει στην τηλεόραση και μας “χτυπάει”».
Παράλληλα, το στέλεχος της Παρτιζάν υπογράμμισε πως τρεις φορές είχε αποδεχτεί τηλεοπτική πρόσκληση για να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Νεμπόισα Τσόβιτς δημόσια, την οποία απέρριψε ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων».
Λίγες ώρες αργότερα, ο Τσόβιτς απάντησε κρατώντας τους τόνους σε… πολύ υψηλά επίπεδα. «Είδα την τοποθέτηση του Μιχαΐλοβιτς, η οποία είναι είναι αντίστοιχη του ρόλου που κατέχει. Ανάξια. Ένας “μικρός” άνθρωπος, του οποίου το βιογραφικό δεν μπορεί να φτιαχτεί ούτε από τα χρήματα. Εν συντομία, είναι ο λάθος άνθρωπος στη λάθος θέση. Όσο για αυτά που με κατηγορεί, θα έπρεπε να μας απαντήσει πόσα χρωστάει η Παρτιζάν σε φόρους.
Ασχολήθηκε με το βιογραφικό μου και θα απαντήσω σε αυτό, για εκείνον που εργάστηκε ως μηχανικός αυτοκινήτων. Η συζήτηση στο ίδιο στούντιο μαζί του είναι κάτι που δεν θα έκανα και δικαιούμαι να μην το κάνω. Είχε την ευκαιρία να με δει στο δικαστήριο τρεις φορές, αλλά δεν ήρθε σε καμία από τις ακροάσεις, ακόμα και όταν αυτές ήταν ύστερα από δικές του αγωγές. Νομίζω πως αυτό αρκεί για να καταλάβουν οι έξυπνοι άνθρωποι τα πάντα», ήταν τα λόγια του.