Ιωνικός έφυγε από την Κρήτη με το πρώτο του φετινό τρίποντο και το Gazzetta στέκεται στα μαγικά πόδια του Λοβέρα, στο… δολοφονικό ένστικτο του ασταμάτητου Μάντζη και στην απόλυτη εμπιστοσύνη που υπάρχει από τη διοίκηση Τσιριγώτη στον Δημήτρη Σπανό που την έχει κερδίσει με το σπαθί του. Να σημειωθεί οτι και οι δυο αυτοί ποδοσφαιριστές, Λοβέρα και Μάντζης, ήταν πέρσι στο κυπριακό πρωτάθλημα, σε Ομόνοια και Ολυμπιακό Λ. αντίστοιχα.
Μπορεί να περιμένει ως την 11η αγωνιστική για να πανηγυρίσει την πρώτη του φετινή νίκη, αλλά ο Δημήτρης Σπανός κι οι παίκτες του, πλέον, ξέρουν ότι εκτός από καλή μπάλα παίρνουν και αποτελέσματα. Δεν τους έγινε η χάρη στο ματς με Λεβαδειακό ούτε με τον ΠΑΣ Γιάννινα ούτε με τον Παναιτωλικό.
Στο Ηράκλειο, όμως, δεν πήγε τίποτα λάθος και από τη στιγμή που ο Χουτεσιώτης… κρατούσε το μηδέν, μετά Λοβέρα και Μάντζης χάρισαν τη νίκη στην ομάδα και έφεραν ηρεμία και… ψυχολογία πριν τον ΠΑΟΚ.
Ο Αργεντινός είναι πολύ σημαντικός στο παιχνίδι του Δημήτρη Σπανού. Στο χθεσινό στην Κρήτη, επί του ΟΦΗ, είχε 2/2 σέντρες. Στη μία ο Ελευθεριάδης, κατέβασε, γύρισε αλλά μέσα από την περιοχή είχε ασθενές τελείωμα κι ο Μανδάς μπλόκαρε εύκολα. Στη δεύτερή του προσπάθεια, όμως, από το κεφάλι του Μάντζη το σκορ άνοιξε και μαζί μ’ αυτό κι ο δρόμος για την πρώτη νίκη της ομάδας.
Στα 66′ που αγωνίστηκε, σύμφωνα με το WyScout, ο Λοβέρα είχε 16/50 επιτυχημένες ενέργειες (32%), 8/19 πάσες (42%), 2/7 ντρίμπλες, 4/19 κερδισμένες μονομαχίες, ενώ είχε 2 φορές από τις 3 προσπάθειές του ανέκτησε την κατοχή στο μισό του αντιπάλου.
Ο Βασίλης Μάντζης είναι ό,τι καλύτερο έχει ο Δημήτρης Σπανός στα χέρια του όσον αφορά στην επίθεση. Ο 30χρονος, από την πρώτη μέρα που πάτησε το παίδι του στη Νίκαια έχει συχνή επαφή με τα δίχτυα.
Φέτος σε 11 ματς, έχει 5 γκολ και 1 ασίστ. Τα γκολ του μάλιστα έχουν φέρει 4 βαθμούς στον Ιωνικό.
Ιωνικός-Λαμία 1-1
Ιωνικός-Παναιτωλικός 1-1
ΟΦΗ-Ιωνικός 0-2
Σχετικά με το χθεσινό ματς, δεν είναι μόνο το εξαιρετικό άλμα στην κεφαλιά για το 0-1 από τη σέντρα του Λοβέρα, αλλά κι όλη η άλλη δουλειά που έκανε μέσα στο γήπεδο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του WyScout είχε: 30/61 επιτυχημένες ενέργειες (49%), 5/6 σουτ του βρήκαν στόχο (83%), 10/14 πάσες ήταν επιτυχημένες (71%), 1/3 ντρίμπλες (33%), 15/28 κερδισμένες μονομαχίες (54%), 5/9 εναέριες μονομαχίες (56%), ενώ κέρδισε 2 στις 4 φορές την μπάλα στο μισό του αντιπάλου, βοηθώντας στο επιθετικό πρέσινγκ της ομάδας του.
Ο Ιωνικός έπρεπε να περιμένει ως την 11η αγωνιστική για να πανηγυρίσει την 1η του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Από την 5η αγωνιστική- ενδεχομένως και πιο πριν – δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για απομάκρυνση του Δημήτρη Σπανού από τον πάγκο της ομάδας.
Βέβαια, όλα αυτά ήταν φήμες. Όσοι ξέρουν το πόσο δεμένες είναι οι πλευρές Σπανός-διοίκηση Τσιριγώτη, σίγουρα θα ήταν τουλάχιστον επιφυλακτικός. Ο Γιάννης Τσιριγώτης μάλιστα με δήλωσή του στο Gazzetta, έκανε σαφές πως: «Ο Σπανός θα φύγει μόνο αν φύγω εγώ από τον Ιωνικό».
Και αλήθεια, ξέρετε πολλές διοικήσεις να κρατούν τον προπονητή τους τόσο πολύ, με την ομάδα να μην έχει νικήσει; Στην Ελλάδα, είναι σπάνιο – αν όχι πρωτοφανές αυτό το φαινόμενο.
Ο Ιωνικός πιστός στο πλάνο του, δούλευε και δουλεύει σκληρά. Με ΠΑΣ Γιάννινα η ομάδα, από δύο παιδαριώδη λάθη, κατάφερε από 2-0 να έρθει ισόπαλη (2-2), ενώ με τον Παναιτωλικό πάλι από πέναλτι δεν πήρε τη νίκη. Στον ΟΦΗ, δεν πήγε τίποτα λάθος. Το 4-2-3-1 του Σπανού και με τον Άοσμαν εκτός αποστολή λόγω τιμωρίας, δούλεψε ρολόι, ο Μάντσης είχε το… ένστικτο του «killer» ξανά κι ο κόουτς Σπανός, θα μπορεί με ηρεμία και… ψυχολογία να ντοπάρει ψυχολογικά και να φτιάξει την ομάδα του για το ματς με τον ΠΑΟΚ.