Το Μακάρειο στάδιο δεν ανοίγει καν τις πόρτες του στα μικρά προσφυγικά σωματεία για προπόνηση ή για διεξαγωγή αγώνα ποδοσφαίρου, αν προηγουμένως δεν καταβάλουν €150 και €250 αντιστοίχως.
Αυτό ανέφερε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων εκ μέρους του Εθνικού Άσσιας ο κ. Αντώνης Μαυρής. Ανέφερε, επίσης, πως τα μικρά σωματεία δεν έχουν έσοδα, για να προσθέσει: Στην τρίτη κατηγορία, είμαστε στο γήπεδο μόνο εμείς των σωματείων και οι ποδοσφαιριστές. Παρόλον ότι δεν έχουμε έσοδα, αυξήθηκαν όλα τα έξοδα, από το ηλεκτρικό μέχρι και τα μεταφορικά. Αναφέρθηκε επίσης στην καταβολή χρημάτων για χρήση του γηπέδου από τις ακαδημίες των ομάδων.
Εκ μέρους της Δόξας Κατωκοπιάς, ο κ. Νίκος Κωνσταντίνου ανέφερε: «Έξι από τα 14 σωματεία πρώτης κατηγορίας έχουν πίσω τους έναν επενδυτή και με ανησυχεί η κάθοδός τους. Διερωτώμαι ακόμη πόσα χρόνια θα αντέξει ο Εθνικός Άχνας και η Σαλαμίνα όταν ανταγωνίζονται με ομάδες των οποίων ο προϋπολογισμός κυμαίνεται μεταξύ €8 εκατ-€15 εκατ.
Εκπρόσωποι των σωματείων Ενικού Άχνας και Νέας Σαλαμίνας χαιρέτισαν το γεγονός ότι ο ΚΟΑ κατέβαλε στην Ανόρθωση περίπου €500.000 για έξοδα επιδιόρθωσης του γηπέδου της, αλλά τόνισαν ότι το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τις δικές τους ομάδες οι οποίες ήδη δαπάνησαν τα χρήματα.
Σημειώνεται, πως μέχρι πρόσφατα η κυβέρνηση παραχωρούσε στις προσφυγικές ομάδες πρώτης κατηγορίας €360.000, αλλά ύστερα από παραστάσεις αύξησε το ποσό στο €1 εκατ., πληρώνοντας παράλληλα άλλες περίπου €360.000 ετησίως για κάλυψη των δανείων των τριών ομάδων (Ανόρθωση, Σαλαμίνα, Εθνικός Άχνας).
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων Νίκος Κέττηρος παρατήρησε πως οι ομάδες δαπάνησαν τα χρήματα ύστερα από υπόδειξη της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων και διερωτήθηκε γιατί δεν ασκείται ανάλογος έλεγχος, για παράδειγμα στο Τσίρειο, όπου παρά τους περιοριστικούς όρους διοργανώνονται ακόμη και συναυλίες σε κερκίδες που έπρεπε να ήταν κλειστές.
Μιλώντας εκ μέρους των προσφυγικών σωματείων, ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας κ. Κίκης Φιλίππου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ακαδημίες των ομάδων προειδοποιώντας ότι οδηγούνται προς κλείσιμο. Φτάσαμε, είπε, στο σημείο οι πλείστες ομάδες να μην σπείρουν καν τον χειμερινό σπόρο στα στάδιά τους. «Δεν έχουμε χρήματα για να αγοράσουμε καν νερό στους ποδοσφαιριστές», συμπλήρωσε.