Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έχουν… ραντεβού σήμερα (17:15) στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για το πρώτο clasico της σεζόν, μια αναμέτρηση που βρίσκει τις δυο αντιπάλους ισόβαθμες στην κορυφή της βαθμολογίας.
Αυτό θα είναι το clasico νο 249 σε όλες τις διοργανώσεις, με τη Ρεαλ Μαδρίτης να έχει 100 νίκες και την Μπαρτσελόνα 96, ενώ 52 παιχνίδια δεν ανέδειξαν νικητή.
Είναι η «μητέρα των μαχών», έστω κι αν η υπόθεση-τίτλος είναι ακόμη νωρίς να μπει στο τραπέζι των συζητήσεων.
Από την πρώτη αναμέτρηση Μαδριλένων και Καταλανών το 1916, οι δύο ομάδες και το… περιβάλλον τους φρόντισαν, ώστε αυτές οι συναντήσεις να γίνουν ξεχωριστές. Ήταν τότε για το Copa del Rey, ενώ στις 17 Φεβρουαρίου 1929 έγινε εκείνη για το πρωτάθλημα (Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2).
Είναι ένα παιχνίδι αξίας 1,651 δις. ευρώ
, μιας και η αξία της Ρεάλ Μαδρίτης είναι 837,50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εκείνη της Μπαρτσελόνα είναι 813,70 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα transfertmarkt.
H «βασίλισσα» είναι, σύμφωνα με το Forbes, η πρώτη ομάδα ποδοσφαίρου στη λίστα με τις πιο ακριβές στον κόσμο, καταλαμβάνοντας την 13η θέση με αξία 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια, δύο θέσεις μπροστά από τους «μπλαουγκράνα» (15η θέση) με αξία 5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Βινίσιους Tζούνιορ είναι, με εκτιμώμενη αξία 120 εκατ. ευρώ, ο πιο ακριβός παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Πέδρι είναι ο ακριβότερος της Μπαρτσελόνα με αξία 90 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά στην έδρα της Ρέαλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα, μετρά 66 νίκες, 25 ισοπαλίες και 30 ήττες.
Μόλις μία βαθμολογική απώλεια έχει τη φετινή σεζόν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν η Ρεάλ, στο εντός έδρας παιχνίδι με την Οσασούνα (1-1). «Η Μπαρτσελόνα παίζει με μια συγκεκριμένη ιδέα, που της έχει δώσει επιτυχίες. Η ιστορία της τα λέει όλα. Εμείς παίζουμε διαφορετικά από την Ιντερ, οπότε περιμένω ένα διαφορετικό παιχνίδι και αρκετά ισορροπημένο» τόνισε  ο Κάρλο Αντσελότι, σε ερώτηση για το αν είδε το ματς της Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ.
«Το περσινό 0-4 δεν μας επηρεάζει, αύριο είναι ένα διαφορετικό clasico» πρόσθεσε ο Ιταλός, o οποίος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Τιμπό Κουρτουά, ενώ ο Αντόνιο Ρούντιγκερ θα αγωνιστεί φορώντας ειδική μάσκα στο πρόσωπο μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τη Σαχτάρ για το Τσάμπιονς Λιγκ, στη φάση στην οποία ισοφάρισε για τους Μαδριλένους.
Οι Καταλανοί τα πηγαίνουν σαφώς καλύτερα στο πρωτάθλημα σε σχέση με το Τσάμπιονς Λιγκ αν και εικόνα τους είναι μάλλον προβληματική τόσο εντός όσο και εκτός Ισπανίας. Την προηγούμενη αγωνιστική νίκησαν με τη Θέλτα με 1-0, αλλά η ομάδα του Βίγο θα μπορούσε να πάρει την ισοπαλία ή ακόμα και τη νίκη αφού έχασε πολλές ευκαιρίες.
«Αυτό που έγινε ήταν δυσάρεστο, όμως η ομάδα ακόμα χτίζεται, το παιχνίδι με τη Ρεάλ είναι ζωτικής σημασίας» ήταν τα λόγια του Τσάβι. Πολύ σημαντική για τον Ισπανό προπονητή είναι η επιστροφή στο αρχικό σχήμα του Ζιλ Κουντέ, ενώ μένει να φανεί τι θα γίνει με τους… παλιούς Πικέ, Μπουσκέτς. Άλμπα που συνεχίζουν να δέχονται έντονες επικρίσεις διότι «κρεμούν» την ομάδα με τις εμφανίσεις τους. Αραούχο, Μπεγιερίν, Κρίστενσεν και Ντεπάι παραμένουν τραυματίες.
Οι πιθανές ενδεκάδες
ΡΕΑΛ (4-3-3):
Λούνιν – Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Αλάμπα – Μόντριτς, Τσουαμενί, Κρόος – Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (4-3-3): Τερ Στέγκεν – Μπαλντέ, Κουντέ, Ε. Γκαρσία, Αλμπα – Γκάβι, Ντε Γιονγκ (Μπουσκέτς), Πέδρι – Ραφίνια, Λεβαντόφσκι, Ντεμπελέ.