Ο φιλόδοξος προπονητής της Ομόνοιας Αραδίππου, Αιμίλιος Τέκκης, που οδήγησε την ομάδα του στο δύο στα δύο και φιγουράρει στην κορυφή, μίλησε στην ιστοσελίδα μας για το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας. Τόνισε πως περιμένει ένα ανταγωνιστικό και δύσκολο πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε ακόμα, στην Α’ Κατηγορία.
Είπε πως η Πάφος FC θα είναι πολύ ανταγωνιστική ενώ στάθηκε και στο γεγονός πως δεν έχουν μικρύνει οι διαφορές ανάμεσα σε Α’ και Β’ Κατηγορία λόγω οικονομικών.
Αναλυτικά:
Πώς ήταν οι πρώτες δύο αγωνιστικές: «Ήταν δύο πολύ ενδιαφέρουσες πρώτες αγωνιστικές και είχαμε από νωρίς κάποιες εκπλήξεις. Το γεγονός πως σε δύο αγωνιστικές και συνολικά σε 16 ματς απουσιάζει η ισοπαλία αυτό δείχνει τη δίψα και τη θέληση των ομάδων στην Β’ Κατηγορία για να βρεθούν στην πρώτη 8άδα και να αποφύγουν τις περιπέτειες. Επιβεβαιώνομαι γιατί είχα πει ότι πάμε σε ένα πολύ συναρπαστικό και δύσκολο πρωτάθλημα».

Για τον αν περίμενε η ομάδα του να κάνει το δύο στα δύο: «Βεβαίως. Έχουμε τεράστια πίστη σε αυτή την ομάδα. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα σε Κύπρο και εξωτερικό και μας βοήθησε πολύ αυτό. Έχουμε ένα πολύ ωραίο σύνολο. Η ομάδα μας περνάει 24 ώρες μαζί και «δένεται» περισσότερο. Γίνεται καλύτερη αξιολόγηση χαρακτήρων, η χημεία είναι καλύτερη και αυτό παίζει καταλυτικό ρόλο. Είμαι σίγουρος πως έχει σημασία το ότι κάναμε προετοιμασία και στο εξωτερικό αλλά όταν μια ομάδα είναι ομάδα με την έννοια της λέξης, δεν έχει σχέση που πραγματοποίησες την προετοιμασία σου».

Ποιος ο στόχος; «Ναι μεν κάναμε εξαιρετική αρχή αλλά ο στόχος δεν αλλάζει και αυτός είναι να τερματίσουμε στην πρώτη 8άδα για να μην… μπλέξουμε. Θυμηθείτε τι έγινε πέρσι και πως παραμείναμε κατηγορία. Εμείς θα συνεχίσουμε ταπεινά και προσγειωμένα. Το τονίζω αυτό. Δεν πετάμε στα σύννεφα επειδή κάναμε δύο στα δύο. Τα πόδια μας πατούν καλά στη γη. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και θέλουμε να απολαμβάνουμε  το κάθε ματς ξεχωριστά».

Για την αναμέτρηση κόντρα στην Ομόνοια 29Μ με την επανέναρξη: «Έχουμε ένα δύσκολο έργο απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα με ένα πολύ καλό και έμπειρο προπονητή. Νομίζω πως οι δύο ομάδες θα προσφέρουν θέαμα και θα δουν ένα ωραίο ματς όσοι βρεθούν στην κερκίδα, πάντα μέσα στα πλαίσια της αθλητοπρέπειεας. Θα είναι μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα που όλοι θα απολαύσουμε και έχουμε ποδοσφαιριστές που κάτω από τέτοιες συνθήκες μπορούν να αποδώσουν καλύτερα».

Για το πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας και αν έχουν μικρύνει οι διαφορές με τη Β’:  «Παρακολουθώ το πρωτάθλημα. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον και το φετινό. Οι ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη δεν δείχνουν μια σταθερότητα στο πρωτάθλημα. Εγώ πιστεύω πως η φετινή έκπληξη θα είναι η Πάφος FC γιατί έχει αγωνιστική πειθαρχεία και σταθερότητα. Είναι πάρα πολύ σημαντικά στοιχεία αυτά τα δύο. Όσον αφορά τις διαφορές, δεν μπορώ να πω ότι έχουν μικρύνει. Βλέπουμε ομάδες της Α’ Κατηγορίας να έχουν μεταξύ τους οικονομικό κενό, πόσο μάλλον αυτές της Β’ σε σύγκριση με την πρώτη κατηγορία. Παρόλα αυτά, δεν είναι μόνο τα χρήματα. Είναι όλο το οικοδόμημα. Είναι οι προπονητές, ο κόσμος, και η καλή επικοινωνία που έχεις με τους ποδοσφαιριστές».

Θράσος Δημητρίου