Ο εκπρόσωπος τύπου του Απόλλων, Φανούριος Κωνσταντίνου, με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ ΦΜ, μίλησε για τα αγωνιστικά νέα της ομάδας αλλά αναφέρθηκε με ξεχωριστό μάλιστα τόπο στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα για τη  διαιτησία και  για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του.

Για τον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα «Ήταν ένα δύσκολο ματς στο Αμμόχωστος. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις απουσίες και την κούραση. Είχαμε τις ευκαιρίες με αποτέλεσμα αυτή του Μαυρία στο 90+4’. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, κρατάμε την αντίδραση της ομάδας, τη στήριξη του κόσμου και προχωράμε. Ετοιμάστηκαν κάποια προγράμματα για να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση των παικτών».

Για τον απολογισμό της ομάδας: «Αν μας έλεγαν πριν την έναρξη ότι ο Απόλλων θα είναι στην κορυφή με 10 βαθμούς και θα έχει δώσει δύο ματς στους ομίλους θα το δεχόμασταν. Απλά ήταν εκείνη η φάση του Μαυρία. Όλοι στην ομάδα των υποστηρίζουμε, του έστειλε και ο κόσμος μηνύματα στήριξης. Ήταν εκ των κορυφαίων κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα».

Για τα αγωνιστικά: «Βα, Ντιγκινί, Νταμπό, Ζράντι, Χέντι κάνουν κανονικό πρόγραμμα, ο Ίλιεφ ακολουθεί μέρος της προπόνησης. Ελπίζουμε να επιστρέψουν κόντρα στο ματς με την Πάφος FC. Θα δούμε το πρόβλημα με τον Φιλιώτη, ο Ονγκεντά θα είναι πανέτοιμος, ο Καμπράλ είχε μια κόπωση αλλά θα είναι και αυτός έτοιμος μετά τη διακοπή».

Αν θα εγγραφεί ο Ίλιεφ στη θέση του Ρομπέρζ ο οποίος Κυπροποιήθηκε: «Είναι θέμα που θα αποφασίσει η τεχνική ηγεσία».

Για τις δηλώσεις του Μίλοραντ Μάζιτς περί απειλών: «Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Μετρούν οι πράξεις και όχι τα λόγια. Θέλουμε να βλέπουμε πράξεις.  Αυτό είναι το κακό του κ. Μαζίτς. Έπρεπε να δώσει ονόματα ή να μην κάνει αυτές τις δηλώσεις».

Για το γκολ της Νέας Σαλαμίνας: «Η φάση για εμάς δεν πέρασε τη γραμμή, η Νέα Σαλαμίνα λέει το αντίθετο. Αν κρίνουμε συνολικά όμως την παρουσία του κ. Φωτίου ήταν μια πολύ καλή διαιτησία σ’ ένα δύσκολο ματς».

Για τη διαιτησία: «Ήταν χειρότερα με τους έμπειρους διαιτητές. Οι ξένοι που έρχονται είναι βοηθητικοί προς τους νεαρούς Κύπριους. Εννοείται ότι πρέπει να έρχονται ξένοι και να πλαισιώνουν τους Κύπριους. Δεν είπα ότι αυτοί που έρχονται είναι διαιτητές της Πρέμιερ Λιγκ. Εμείς ήμασταν οι πρώτοι που φωνάζαμε για ξένους ρεφ και κάποιοι άλλοι ήταν υπέρμαχοι των Κυπρίων για χρόνια, με αποτέλεσμα να χάσουμε τίτλους. Άρα κανείς δεν θα υποδείξει στον Απόλλων τι θα λέει για τους διαιτητές. Δεν μπορούμε να εξισώνουμε κάποιους που έκαναν 4-5 παιχνίδια στην Α’ Κατηγορία με κάποιους που έκαναν μια ολόκληρη καριέρα και καταδίκασαν ομάδες. Θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο συγκεντρωμένοι. Ήταν δύσκολη η φάση με τη Νέα Σαλαμίνα και το γκολ που μέτρησε. Δεν μπορώ όμως να πιάσω τον κ. Φωτίου από τον λαιμό. Λες και δεν είχαμε προβλήματα με τη διαιτησία στο παρελθόν. Εμάς αυτό που μας ενοχλεί είναι αυτή η λαϊκή εξέγερση. Γατί δεν φώναζαν πιο πίσω και συγκεκριμένα στο 2014, 2015, 2016, 2017, 2018;».