Ασταμάτητη και… νευριασμένη με όσους την είχαν για αουτσάιντερ του δευτέρου ομίλου στο Champions League εμφανίστηκε η Μπριζ στην Πορτογαλία. Οι Βέλγοι με μια φοβερή εμφάνιση στην έδρα της Πόρτο, «πάτησαν» τους δράκους (0-4) και ανέβηκαν με κάθε επισημότητα στην κορυφή της βαθμολογίας!
Οι φιλοξενούμενοι ένιωσαν σαν το σπίτι τους και άλωσαν μια σε γενικές γραμμές δύσκολη έδρα. Τα πράγματα έγιναν εύκολα από την αρχή, αφού μόλις στο 15′ ο Γιούτγκλα ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι.
Στο 47′ και μετά από έναν πανικό στην άμυνα των γηπεδούχων, ο Σόβα έδωσε αέρα δύο τερμάτων. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 52′, ο Όλσεν ανέβασε τον δείκτη του σκορ ακόμα περισσότερο, ενώ ο Νούσα στο 89′ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το 4-0. 

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ατλέτικο Μαδρίτης δοκιμαζόταν στην έδρα της Λεβερκούζεν, όπου πολλοί περίμεναν να έχει θεωρητικά εύκολα έργο, όμως οι Γερμανοί είχαν διαφορετική άποψη. Συγκεκριμένα, με δύο γκολ στο φινάλε, «καθάρισαν» τους Ισπανούς (2-0), με τους οποίους πλέον συγκατοικούν στη δεύτερη θέση με τρεις βαθμούς.
Στο 84′ με πανέμορφο πλασέ ο Άντριχ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και έβαλε δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Εκεί που το ματς όμως… τελείωσε για τα καλά, ήταν όταν στο 87′ ο Ντιαμπί με ένα ακόμα άψογο πλασέ έκανε το τελικό 2-0!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Λεβερκούζεν-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0
Πόρτο-Μπριζ 0-4
Επόμενη αγωνιστική (3η, 4/10)
Κλαμπ Μπριζ-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)
Πόρτο-Λεβερκούζεν (22:00)

ΜΑΡΣΕΪΓ 0-1 ΑΪΝΤΡΑΧΤ
Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης νίκησε 1-0 στη Μασσαλία τη Μαρσέιγ για τη δεύτερη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και πήρε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, «πιάνοντας» στη δεύτερη θέση την Τότεναμ και αφήνοντας τους «Φωκαείς» χωρίς πόντο.
Οι κάτοχοι του Europa League έχασαν περισσότερες ευκαιρίες και αρκέστηκαν στο γκολ του Λίντστρομ στο 43’, ενώ τους ακυρώθηκε και γκολ, μέσω VAR.
Το ματς
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά, αλλά καμία δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάποια καλή ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες, με εξαίρεση αυτές των Ταβάρες και Σάντσες για τους Μασσαλούς. Ο Μουανί ήταν αυτός που δημιουργούσε τις επικίνδυνες καταστάσεις για τους «αετούς» σε αυτό το διάστημα. Με το ματς να κινείται σε «ρηχά νερά», οι κάτοχοι του Europa League συνδυάστηκαν και το λάθος των «Φωκαέων» βοήθησε τον Λίντστρομ να πλασάρει μέσα στη γαλλική περιοχή για το 0-1.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν επιθετικά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 54’ ο Λίντστρομ με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Κλάους έχασε μια καλή ευκαιρία για τους δευτεραθλητές Γαλλίας και η ευκαιρία του Ρονγκλέρ στο 66’ σήμανε την αντεπίθεση της Μαρσέιγ στην προσπάθεια για την ισοφάριση, με την ευκαιρία του Σουάρες στο 71’.
Οι Μουανί και Κνάουφ απάντησαν για τους Γερμανούς στις αντεπιθέσεις της Αιντραχτ. Σε άλλη μία, ο Μουανί έβγαλε μια υπέροχη κάθετη στον Καμάντα και αυτός πλάσαρε ιδανικά για το 0-2, όμως το γκολ ακυρώθηκε, μέσω VAR, για οφσάιντ του Ιάπωνα. Ο Ασιάτης άσος με τον ίδιο τρόπο έχασε ευκαιρία για το 0-2 στο 81’. Οι παίκτες του Ιγκόρ Τούντορ δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο πλέον να «διασπάσουν» την αντίπαλη άμυνα και οι Εμπιμπέ στο 92’ και Τσάντλερ στο 93′ έχασαν άλλες δύο ευκαιρίες για το 0-2 χωρίς να αλλάξει κάτι.