Ο Απόλλωνας μαθαίνει απόψε αντίπαλο στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League ο οποίος θα προκύψει μέσα από το ζευγάρι Ολυμπιακός Πειραιώς Μακάμπι Χάιφα που παίζουν επαναληπτικό στο «Γέωργιος Καραϊσκάκης».
Σήμερα ολοκληρώνεται γενικότερα το παζλ των ζευγαριών του 3ου προκριματικού γύρου. Την επόμενη Τρίτη 2 Αυγούστου στις 13:00, όλες οι ομάδες που θα βρίσκονται σε αυτόν τον γύρο θα ταξιδέψουν στη Νιόν για ακόμα μία κλήρωση, εκείνη των playoffs (16-17 Αυγούστου οι πρώτοι αγώνες και 23-24 οι δεύτεροι).

Μαζί τους θα βρεθούν και οι ομάδες που είχαν εξασφαλίσει μέσω των περσινών πρωταθλημάτων απευθείας θέση σε αυτήν τη φάση, όπως η πρωταθλήτρια Τουρκίας Τράμπζονσπορ ή η πρωταθλήτρια Δανίας Κοπεγχάγη.

Οι πρωταθλητές Κύπρου θα μπουν στην κλήρωση ως ζευγάρι με τον Ολυμπιακό ή την Μακάμπι.
Αν οι «γαλάζιοι» παίξουν με τον Ολυμπιακό και προκριθούν τότε θα είναι στους δυνατούς των πλέι οφ καθώς θα κουβαλήσουν τους 41.000 βαθμούς των ερυθρολεύκων.
Αν παίξουν με την Μακάμπι και προκριθούν θα είναι στους αδύναμους.
Αν είναι στους αδύναμους τότε πιθανοί αντίπαλοι στο τελευταίο βήμα (εφόσον περάσουν τον γ’ προκριματικό) για τα αστέρια θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Ερυθρός Αστέρας-Πιούνικ, ο νικητής του ζευγαριού Λουντογκόρετς-Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η πρωταθλήτρια Δανίας Κοπεγχάγη.
Αν είναι στους δυνατούς δεν είναι ακόμα τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα και η εικόνα θα ξεκαθαρίσει απόψε όταν διεξαχθούν και τα τελευταία παιχνίδια του 2ου προκριματικού γύρου. Η Τράμπζονσπορ θα είναι σίγουρα στους ανίσχυρους, όπως και το ζευγάρι της Σέριφ-Πλζεν.

Στο προτελευταίο μπαλάκι θα μπει ο νικητής του ζευγαριού Κάραμπαχ – Ζυρίχη με το νικητή του ζευγαριού Φερεντσβάρος – Σλόβαν και στο τελευταίο μπαλάκι ο νικητής του Λίνφιλντ – Μπόντο Γκλιμτ με το νικητή του Ζάλγκιρις (Λιθουανία) – Μάλμε (Σουηδία).

 

Χρίστος Χρίστου