Τα κριτήρια που τίθενται για απόκτηση ποδοσφαιριστή σε μια μεγάλη ομάδα όπως το ΑΠΟΕΛ τα πληροί και με το παραπάνω το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των γαλαζοκιτρίνων Ματέο Σούσιτς.

  • Και σε ομάδες με πρωταγωνιστικούς στόχους έπαιξε…
  • Και πολλούς τίτλους έχει στο ενεργητικό του…
  • Και τεράστια ευρωπαϊκή εμπειρία διαθέτει… (59 αγώνες)
  • Και βασικός στην Εθνική του ομάδα είναι…

Ο Βόσνιος γεννημένος στο Μόσταρ στις 18 Νοεμβρίου 1990 με Κροατικό διαβατήριο έρχεται για να γίνει ο βασικός δεξιός μπακ του ΑΠΟΕΛ αντικαθιστώντας τον Ζοάο Πέδρο.

Ο Σούσιτς είναι σε πολύ καλύτερη ηλικία και προέρχεται από γεμάτες σεζόν και πρωταθλήματα στην Ρουμανία με την Κλουζ.

Mateo Sušić: Nadam se da će selektor obratiti pažnju na mene, ali ne znam da li sam tip igrača koji mu odgovara – Reprezentacija.ba
Ουσιαστικά από την ημέρα που μεταγράφηκε στην Κλουζ τον Ιούλιο του 2019 πανηγυρίζει μόνο πρωταθλήματα. Πήρε και τα τρία (2019-2010, 2020-2021 και 2021-2022).
Προηγήθηκαν έξι χρόνια στην Σέριφ με την οποία υπέγραψε το καλύτερο συμβόλαιο (οικονομικά) που είχε ποτέ καθώς όταν έφυγε από την Κοτμπους για την Κλουζ (έπαιξε μισή σεζόν και τότε στην Ρουμάνικη ομάδα 2014-2015) η αξία του εκτοξεύθηκε και τον Ιανουάριο του 2015 όταν πήγε στην Μολδαβία η τιμή του ήταν στο 1,1 εκατομμύρια ευρώ.

1920X1080_Susic
Παλιότερα πέρασε από Ζρίνσκι και Ίστρα.
Την δεδομένη στιγμή η αξία του είναι στις 900 χιλιάδες ευρώ, το ΑΠΟΕΛ θα τους έδωσε σίγουρα λιγότερα από τις περίπου 450 χιλιάδες ευρώ ετησίως που έπαιρνε στην Ρουμανία αλλά έχει όλα τα στοιχεία για να βοηθήσει τη νέα ομάδα που φτιάχνει ο Σωφρόνης Αυγουστή.

ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΟΥ
-Τρία πρωταθλήματα Ρουμανίας.
-Ένα Σούπερ Καπ Ρουμανίας.
-Τέσσερα πρωταθλήματα Μολδαβίας.
-Τρία Κύπελλα Μολδαβίας.
-Ένα Σούπερ Καπ Μολδαβίας.
-Ευρωπαϊκές συμμετοχές (59)

Χρίστος Χρίστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://balla.com.cy/2022/06/30/apoelistas-o-mateo-soysits-episimo/