Για την απόφαση του να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο μίλησε ο Λούκας Φανιέρος στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στάθηκε ιδιαίτερα στις ποινές προς παράγοντες και σωματεία από τον Αθλητικό Δικαστή.
«Ο κύριος Βρυωνίδης καταστρέφει το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω τι κάνει. Παίρνει διαταγές; Η ΚΟΠ πρέπει να μας  υπολογίζει στο δικό της στρατόπεδο, όχι μόνο τον Ερμή αλλά όλες τις ομάδες» είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Αν μπορούσα να πάω να δικαιολογηθώ να πω «ΟΚ». Δικάζουν και δεν ακούνε κανέναν. Όλοι έχουν δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους είτε κλέφτης είσαι, είτε φονιάς, είτε οτιδήποτε. Είναι όλα ταρίφα, έκλεψες κρεμάλα, έκανες κάτι θάνατος. Ποιος είναι αυτός για να με δικάζει εμένα. Στο δικαστήριο σε καλούν να πεις την θέση σου. Διούν μας 10 χιλιάδες ευρώ χορηγίες και πιάνουν μας 150 χιλιάδες. Πρέπει να πληρωθούν όλοι».
Πλέον θα είστε μόνο χορηγός του Ερμή; «Δεν μπορώ να μην είναι χορηγός του Ερμή, είναι η ομάδα μου. Απλά δεν θέλω να είμαι πρόεδρος. Οι άλλοι επενδυτές είναι Ρώσοι, εγώ είμαι Κύπριος».
Θα φέρετε κι εσείς επενδυτή; «Θα φέρω 2-3 ρωσούθκια πιο δυνατούς για να δούμε αν μας τους εγκρίνουν. Για τους δικούς μου θα τσεκάρουν από που ήβραν τα ριάλια. Θα τους βάλω στην ομάδα να βάλουν 1-2 σακκούλες να δούμε τι θα κάνουμε».
Ποιον θα βάλετε πρόεδρο; «Δεν θα βρούμε ένα πρόεδρο να βάλουμε να τον δικάζει ο κύριος Βρυωνίδης;»
Πως σχολιάζεται το θέμα αυτός με τους επενδυτές; «Εμένα μου αρέσει και δεν μου αρέσει αυτό. Μου αρέσει γιατί μεγάλωσαν κάποιες ομάδες είτε με μαύρα είτε με κόκκινα χρήματα, αλλά υπάρχουν άλλοι που θα κλείσουν. Αυτό είναι το σύστημα. Ξεχάστε τις μικρές ομάδες. Δεν γίνεται κάποιοι να έχουν δύο και τρεις ομάδες υπό την ιδιοκτησία τους».
Αν αναφέρεστε στην Πάφος FC και τον Ακρίτα, το ξεκαθάρισαν ότι δεν έχει καμιά σχέση ο ιδιοκτήτης: «Εν ανιψιός του. Να βάλω και εγώ την θκεια μου την Ελλού».
Τι έφταιξε και ο Ερμής δεν επέστρεψε στην α’ κατηγορία; Ποιο ήταν το λάθος; «Εγώ είμαι το λάθος. Ο πρόεδρος πάντα έχει την ευθύνη. Έβαλα τα χρήματα μου και αναλαμβάνω την ευθύνη. Και να πω και κάτι άλλο. Εγώ δεν έχω ανάγκη να στήνω παιχνίδια, κάνω λεφτά από τις επιχειρήσεις μου. Ο φίλος μου ο Σπύρος Νεοφυτίδης κάμνει την δουλειά του αλλά κάτι στημένα είναι από τους παίκτες. Μόνοι οι πρόεδροι είναι τα καθάρματα;. Τους ποδοσφαιριστές δεν τους αγγίζει κανένας. Που ξέρει ότι δεν το έστησαν οι τέσσερις αμυντικοί μου και όχι εγώ; Γιατί να πληρώσει το σωματείο. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην β’ κατηγορία».
Μπορεί να το κάνουν γιατί δεν αμείβονται καλά: «Να κάνουν άλλη δουλειά, να πάνε στα δημόσια έργα. Επειδή δεν πληρώνονται καλά να κάνουν συνομωσίες; Έπιασε την μάππα ο πορτάρης και εξαπόλησεν την και φταίω εγώ;»
Είστε αποφασισμένος ότι αποχωρείτε; «Πέρασα καλά στο ποδόσφαιρο. Δεν έδωσα μόνο, πήρα από το ποδόσφαιρο αρκετά, απλά με κούρασε και θα μείνω μόνο χορηγός»