Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνώρισε βαριά ήττα με κάτω τα χέρια από την Λίβερπουλ και τα αρνητικά ρεκόρ που σημείωσε αποδεικνύουν πως βρίσκεται σε μία πολύ άσχημη κατάσταση και πολλά χρόνια πίσω από τους διεκδικητές του τίτλου στην Αγγλία.
Η οργή των οπαδών της μετατράπηκε σε στεναχώρια. Κανείς δεν θέλει να βλέπει την ομάδα του να διασύρεται, πόσο μάλλον όταν αυτό συμβαίνει από μία «μισητή» αντίπαλο στο μεγαλύτερο και πιο διάσημο ντέρμπι σε ολόκληρη την Αγγλία.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε με κάτω τα χέρια από Λίβερπουλ και το τελικό 4-0 ήρθε να προστεθεί στο 5-0 του πρώτου γύρου και να ξεκινήσει μία σειρά από αρνητικά ρεκόρ για την ομάδα του Ράνγκνικ απέναντι στους «ρεντς».
Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν απογοητευτικοί, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ούτε ένα σουτ ενώ μέχρι το 22ο λεπτό είχαν ήδη δεχθεί δύο τέρματα από τους Σαλάχ και Ντίας.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου γνωρίζουν τόσο βαριά ήττα στα δύο παιχνίδια απέναντι σε μία ομάδα, μετά την σεζόν 1892/93, όταν είχαν ηττηθεί με 11-0 από την Σάντερλαντ, 130 χρόνια πίσω.
Μάλιστα η χθεσινή ήττα ήταν η πιο βαριά που έχει δεχτεί η Γιουνάιτεντ απέναντι στην Λίβερπουλ στο Άνφιλντ σε ολόκληρη την εποχή της Πρέμιερ Λιγκ, με την ομάδα του Ράνγκνικ να μην μπορεί να απαντήσει σε κανένα σημείο του αγώνα, παράγοντας με διαφορά τον χαμηλότερο αριθμό xG στη φετινή σεζόν με μόλις 0,11.
Έμοιαζε αβοήθητη σε ολόκληρο το παιχνίδι. Κάποιος που δεν γνώριζε τις δύο ομάδες θα μπορούσε να πει πως αγωνίζονται μέχρι και σε διαφορετικές κατηγορίες. Η Γιουνάιτεντ δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό της εαυτό εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο, αυτή τη φορά είχε την ατυχία να πέσει πάνω στην υπερηχητική ομάδα που χτίζει με κόπο και υπομονή ο Γιούργκεν Κλοπ από το 2015.