Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (21:00, Novasports Prime) σε ένα «αιώνιο» ντέρμπι με διαφορετικούς στόχους σε κάθε πλευρά.
Μετά τον τελικό του Κυπέλλου, οι δύο «αιώνιοι» διασταυρώνουν ξανά τα ξίφη τους στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Regular Season της Euroleague.
Ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει συνέχεια στη νίκη επί της Ζαλγκίρις και να κυνηγήσει ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα στον δρόμο για το πλεονέκτημα της έδρας και για την «μάχη» σχετικά με το καλύτερο δυνατό βαθμολογικό πλασάρισμα. Από την άλλη μεριά, οι «πράσινοι» δεν έχουν κάποιο σημαντικό βαθμολογικό κίνητρο, όμως το γόητρο είναι πάντα μία πολύ σημαντική συνθήκη σε τέτοιες αναμετρήσεις και το «τριφύλλι» θα παλέψει για να προσθέσει ακόμα ένα διπλό στο ΣΕΦ.
Βέβαια, ο Δημήτρης Πρίφτης έχει να αντιμετωπίσει αρκετά ζητήματα, αφού εκτός δράσης έμειναν για ακόμα μία φορά οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Στέφαν Γιόβιτς. Οι Χάουαρντ Σαντ Ρος, Βασίλης Καββαδάς και Λευτέρης Μαντζούκας προπονήθηκαν χθες (16/3) και τέθηκαν στην διάθεση του Έλληνα κόουτς, που είπε για το ντέρμπι:
«Τόσο εμείς, όσο και ο Ολυμπιακός γνωρίζουμε αρκετά καλά ο ένας τον άλλον. Μετά από τρία παιχνίδια που έχουμε τεθεί αντιμέτωποι φέτος, έχουν προσδιοριστεί τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Οπότε σαφώς και υπάρχει μία βάση δεδομένων και σε εμάς αλλά και στους παίκτες. Το στοιχείο της έκπληξης δεν υπάρχει πολύ. Ειδικά τώρα που εμείς έχουμε αρκετές απουσίες και ο Ολυμπιακός λίγες προπονήσεις για να προετοιμαστεί λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών».
Από την άλλη μεριά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς προβλήματα, σημείωσε: «Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα ιδιαίτερο. Έχει λίγο παραπάνω πίεση, ξέρετε ποια είναι τα δεδομένα. Το ότι περάσαμε στους οκτώ και με σημαντική διαφορά στον απολογισμό νικών-ηττών θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα της ομάδας, των παικτών κυρίως και της διοίκησης. Ήταν ο δεύτερος στόχος της χρονιάς μετά το κύπελλο που επιτεύχθηκε και σχετικά νωρίς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους, όμως δεν σταματάμε εδώ. Θέλουμε να κερδίσουμε κάθε ματς αν είναι δυνατόν μέχρι το τέλος της χρονιάς και να δούμε τελικά που θα καταλήξουμε στο τέλος της χρονιάς».
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ, Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ και Τόμισλαβ Χορντόφ.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής:
17/3
20:00 Ζαλγκίρις – Εφές
21:00 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
21:45 Ρεάλ Μαδρίτης – Βιλερμπάν
18/3
21:30 Μπασκόνια – Άλμπα Βερολίνου
22:00 Μπαρτσελόνα – Ερυθρός Αστέρας