Ο επιθετικός της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και πρώην αρχηγός της εθνικής Ρωσίας, απέρριψε τις κλήσεις του στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα για το διάλειμμα του Μαρτίου. Ο υψηλόσωμος επιθετικός δεν θέλει να πάει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς κάποιοι συγγενείς τους έχουν καταγωγή από εκεί.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις, μιας και οι ρωσικές ομάδες έχουν αποβληθεί από τις διοργανώσεις της UEFA, ωστόσο η ρωσική ομοσπονδία άσκησε έφεση στο CAS κατά της απόφασης. Τις συγκεκριμένες μέρες οι Ρώσοι θα προπονηθούν σε καμπ, προκειμένου να είναι “έτοιμοι” όταν τους επιτραπεί να αγωνιστούν ξανά σε επίσημες διοργανώσεις, ενώ η εθνική ανδρών θα δώσει φιλικούς αγώνες με εκείνη της Κ21.
Υπενθυμίζεται ότι ο Τζιούμπα έκανε το προηγούμενο διάστημα μια μακροσκελή ανάρτηση, στην οποία καταδίκασε τον πόλεμο, τονίζοντας όμως ότι άλλες χώρες δεν τιμωρήθηκαν με τις ίδιες ποινές εν καιρώ πολέμου, ενώ κάλεσε τους Ουκρανούς ποδοσφαιριστές να μην επιτίθενται σε Ρώσους συναδέλφους τους.
Zenit St Petersburg and former Russia captain Artem Dzyuba has today rejected a call up to the Russian national team due to the war in Ukraine, where several members of his family are from. pic.twitter.com/P9iT4U7gvh
— Russian Football News (@RusFootballNews) March 15, 2022