Ιστορικός ερυθρόλευκος θρίαμβος στο κλασικό βάσκικο ντέρμπι. Η Αθλέτικ υποδέχτηκε το βράδυ της Κυριακής (20/2) την Ρεάλ Σοσιεδάδ σε ένα ματς που αμφότερες οι ομάδες ήθελαν τη νίκη στη μάχη που δίνουν για την έξοδο στην Ευρώπη και το φινάλε βρήκε εκείνη του Μαρθελίνο να προκαλεί έκσταση στους οπαδούς της στις εξέδρες, σκορπώντας με το εντυπωσιακό 4-0 το σύνολο του Αλγουαθίλ.
Το αποτέλεσμα μάλιστα φέρνει ακόμα πιο κοντά τις δύο παραδοσιακές εκπροσώπους της Χώρας των Βάσκων, με την Αθλέτικ να σκαρφαλώνει στην 8η θέση της βαθμολογίας της La Liga με 38 βαθμούς, έχοντας μόλις έναν λιγότερο από την Σοσιεδάδ, την ώρα που η 6η Βιγιαρέαλ, που κρατάει αυτή τη στιγμή το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, είναι στους 39 βαθμούς.

ΑΘΛΕΤΙΚ: Σιμόν, Ντε Μάρκος, Βίβιαν, Μαρτίνεθ, Γιούρι, Μπερενγκέρ, Ντάνι Γκαρθία, Βέσγκα (63′ Βενθεδόρ), Μουνιαΐν, Ινιάκι Γουίλιαμς, Ραούλ Γκαρθία (86′ Σάνθετ)

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο Γκοροσάμπελ, Ζουμπελδία, Λε Νορμάντ, Μουνιόθ, Θουμπιμέντι, Μερίνο (62′ Γκουρίδι), Πόρτου (73′ Μαρτίν), Νταβίντ Σίλβα (62′ Ραφίνια), Οϊαρθάμπαλ, Σέρλοθ (74′ Τζουάχρα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ