Όταν σε ένα τόσο σημαντικό, ενδεχομένως και κομβικό για την πορεία σου ντέρμπι, υποπίπτεις σε τέτοια σοβαρά λάθη, δεν μπορείς να ‘χεις μεγάλες απαιτήσεις, πάνω απ’ όλα απ’ τον ίδιο σου τον εαυτό.
Η Ομόνοια δέχθηκε την έβδομη ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα, αριθμός πολύ μεγάλος για μια ομάδα που θέλει να επαναλάβει την περσινή της επιτυχία. Αυτό το… μία ζέστη (βλέπε νίκη με Ολυμπιακό) και μία κρύο (ήττα απ’ τον Απόλλωνα), δεν μπορεί να την οδηγήσει πουθενά –σίγουρα πάντως όχι στον τίτλο.
Οι «πράσινοι» δεν ήταν πολύ χειρότεροι από την ομάδα της Λεμεσού, αλλά η βασική τους διαφορά ήταν τα τραγικά λάθη που υπέπεσαν. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι έθελξαν με την παρουσία τους.
Αν ο Χένινγκ Μπεργκ πιστεύει ότι η εμφάνιση στο Τσίρειο ήταν η καλύτερη σε ματς με τον Απόλλωνα από τότε που ήρθε στην ομάδα ή έστω μια απ’ τις καλύτερες, αυτό είναι πρόβλημα κι ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί το γιατί. Οι «γαλάζιοι» δεν ήταν ιδιαίτερα καλύτεροι, αλλά έβγαλαν στο γήπεδο κάποια στοιχεία που δεν τα είχαν οι «πράσινοι» και δεν εννοούμε τα καθαρά αγωνιστικά.
Είναι επίσης θέμα το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν αρκετά προβλήματα, ενώ συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές της είναι πολύ πιο κάτω από τα γνωστά τους στάνταρ απόδοσης, η Ομόνοια δεν έχει ενισχύσει το ρόστερ της όπως θα ‘πρεπε για να μπορέσει να κάνει την αντεπίθεσή της.
Αντιθέτως, δείχνει να οπισθοχωρεί όλο και περισσότερο και η πικρή πραγματικότητά γι’ αυτήν είναι ότι το βασικό της μέλημα αυτή τη στιγμή, είναι να εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη εξάδα κι αφότου το καταφέρει, τότε θα κοιτάξει και το πρωτάθλημα.
Διότι αυτή τη στιγμή, τα βαθμολογικά δεδομένα «δείχνουν» ότι γι’ αυτό πρέπει πάνω πρωτίστως να παλέψει.

Ανδρέας Βεντούρης