Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος για 24 ώρες τήρησε σιγή ιχθύος, ανακοίνωσε την παραίτηση του, την οποία έθεσε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας εδώ και αρκετές μέρες, όπως ανέφερε, την οποία έκανε αποδεκτή το πρωί της Παρασκευής.
«Η παραίτηση μου είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς γεγονότων και τοποθετήσεων δημοσίων και άλλων που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα και επηρεάζουν το σοβαρό έργο που έχει να διαδραματίσει η Κυβέρνηση. Αντιπαρέρχομαι τους όποιους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και αναφορές που δεν τιμούν και δεν έχουν χώρο στον πολιτικό λόγο», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.
Όπως είπε, «είναι δυστυχώς αυτές οι προσεγγίσεις που απομακρύνουν τους πολίτες από τα κοινά. Θέλω να επαναλάβω την άποψη μου ότι η ενεργοποίηση των σχετικών με τις Προεδρικές Εκλογές διαδικασιών, επηρεάζει το κυβερνητικό έργο και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που καλούμαστε να υπηρετήσουμε. Ειδικότερα την ώρα που η Κύπρος αντιμετωπίζει μια παγκόσμια πανδημία. Δυστυχώς τα πρόσφατα γεγονότα στη Βουλή των αντιπροσώπων, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Το ίδιο και η παραίτηση μου. Δεν ωφελούν τον τόπο και τους πολίτες. Θέλω να θυμίζω τον Οκτώβριο του 2021, ο ΔΗΣΥ προανήγγειλε τον προσυνεδριακό διάλογο και το Πολιτικο-Ιδεολογικό Συνέδριο, το οποίο πολύ σωστά θα αποτελούσαν τα συστατικά του προεκλογικού προγράμματος».
Την ίδια ώρα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως τον ενδιαφέρουν οι Προεδρικές εκλογές του 2023, ιδιαίτερα αν η υποψηφιότητα του μπορούσε να επιφέρει περαιτέρω συνεργασίες, ωστόσο όπως είπε, ακόμη δεν είναι η ώρα των αποφάσεων. «Ένα διάλογο που θα έχει ως αποτέλεσμα την προετοιμασία ενός προγράμματος που ως χώρα καλούμαστε να διαχειριστούμε. Κρίνω ότι δεν είναι ακόμη η ώρα για τις όποιες αποφάσεις. Για αυτό και μέχρι σήμερα δεν εκδήλωσα ενδιαφέρον, παρά τα όσα ακούγονται. Να σημειώσω ότι ποτέ δεν έχω εκδηλώσει ενδιαφέρον για την προεδρία του Συναγερμού και όπως και η απόφαση του Νίκου Αναστασιάδη το 2008 αποδεικνύει πως δεν αποτελεί προαπαιτούμενο».
Καταλήγοντας ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως «η Δημοκρατία ως πολίτευμα δεν ευνοεί συνθήκες ζούγκλας και αναρχίας. Αυτού του είδους οι προσεγγίσεις, ευνοούν όσους επενδύουν στην πόλωση και τον φανατισμό. Λυπούμαι αλλά δεν θα ακολουθήσω. Πρεσβεύω συνεργασίες και όχι αποκλεισμούς. Σε σχέση με τις Προεδρικές του 2023, θα προβώ σε ανακοινώσεις, όταν λάβω τις τελικές μου αποφάσεις. Όχι με χρονοδιαγράμματα που επέβαλαν άλλοι, των οποίων τις φιλοδοξίες σέβομαι. Δεν έχω απολύτως καμία αμφιβολία, πως η Κυπριακή κοινωνία δεν έχει ανάγκη από καρχαρίες, αλλά από ένα καλό καραβοκύρη».
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ο Χριστοδουλίδης!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
Ειδήσεις χωρίς... Balla