Ο Σέρβος επιχειρηματίας Ντράγκαν Σόλακ είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Σαουθάμπτον, που άλλαξε χέρια για «μόλις» 100 εκατομμύρια λίρες!
Αγορά έκπληξη στον μαγικό κόσμο της Premier League, με την Σαουθάμπτον να αλλάζει χέρια και να αφήνει πίσω της, την εποχή του Κινέζου Γκάο Τζισένγκ, ο οποίος είχε αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών (το 80% για την ακρίβεια) το 2017.
Ο Σέρβος Ντράγκαν Σόλακ, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της συνδρομητικής και καλωδιακής τηλεόρασης είναι ο νέος ιδιοκτήτης των «αγίων» σε μία κίνηση που του κόστισε 100 εκατομμύρια λίρες.
Ο Σόλακ είναι ιδρυτής της εταιρίας United Group (δραστηριοποιείται έντονα και στην Ελλάδα έχοντας αποκτήσει πρόσφατα τον έλεγχο της Nova, αλλά και της Wind), στην οποία εμπλέκονται ο πρώην CEO της Μπρέντφορντ Ράσμους Άνκερσεν και ο Λονδρέζος επιχειρηματίας Χένρικ Κραφτ, ενώ φημολογείται πως στόχος τους είναι να αποκτήσουν κι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, δημιουργώντας ένα δίκτυο ανάλογο με αυτό των ιδιοκτητών της Μάντσεστερ Σίτι.
Είναι η δεύτερη πώληση ομάδας Premier League μέσα σε μερικές εβδομάδες, αφού πρόσφατα η Γουέστ Χαμ πέρασε στα χέρια του Τσέχου μεγιστάνα Ντάνιελ Κρετίνσκι, ο οποίος επένδυσε 700 εκατομμύρια λίρες για να πάρει στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών των «σφυριών».