Στην ΑΕΛ έχουν να αντιμετωπίσουν πέραν των αγωνιστικών προβλημάτων και τα θέματα με τις κίτρινες κάρτες των ποδοσφαιριστών τους. Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν μόνιμα 7-8 ποδοσφαιριστές στο όριο τις τελευταίες αγωνιστικές και σε κάθε ματς που περνά, είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν άμεσα αποφάσεις όταν υπάρχει ποδοσφαιριστής που συμπληρώνει απαγορευτικό αριθμό. Η επιλογή της ομάδας να μείνουν εκτός με Απόλλωνα, οι Ριστέφσκι, Βοζίνια, Μαζάν και Μαίντεβατς και με ΠΑΕΕΚ οι Ριέρα και Ζτραφκόσκι σήκωσε μεγάλη συζήτηση κυρίως ανάμεσα στους οπαδούς της ομάδας. Και όμως αν πάρουμε τα πράγματα με την σειρά, το πώς πάρθηκε η απόφαση για το ποια παιχνίδια θα χάσουν οι τιμωρημένοι δεν μοιάζει να είναι εκτός πραγματικότητας.

Καταρχήν ο Μαίντεβατς δέχτηκε την κάρτα με την Πάφο, οπόταν έπρεπε να χάσει το ματς με Ολυμπιακό ή Απόλλωνα. Η ΑΕΛ αποφάσισε να χάσει το ματς με τον Απόλλωνα αφού για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είχε αμφίβολους τους Τόρες και Έουλερ. Και κρίνοντας από την σημαντικότητα του παιχνιδιού με τους μαυροπράσινους, οι γαλαζοκίτρινοι έπραξαν σωστά. Στο ματς με τον Ολυμπιακό δέχθηκαν κάρτα οι Νταβόρ και Ριέρα και έπρεπε να χάσουν το ματς με Απόλλωνα ή ΠΑΕΕΚ. Στην ΑΕΛ έχοντας τον Μεντόγεβιτς τραυματία, αποφάσισαν να χάσουν και οι δύο το ματς με την ΠΑΕΕΚ για να είναι διαθέσιμοι με τον Απόλλωνα.

Επιπλέον τιμωρίες είχαμε στο εξ αναβολής παιχνίδι με την Ομόνοια, όπου Μαζάν, Ριστέφσκι και Βοζίνια συμπλήρωσαν κάρτες. Για τον Βοζίνια δεν υπήρχε θέμα πότε να δηλωθεί αφού θα έλειπε ούτως ή αλλιώς στο Κόπα Άφρικα. Οπόταν στην ομάδα δήλωσαν τους Ριστέφσκι και Μαζάν για το ματς με τον Απόλλωνα, καθώς δεδομένα με την ΠΑΕΕΚ θα είχαν δύο απουσίες (Ριέρα και Ζτραφκόσκι) , και δεν ήταν λογικό να τις κάνει τέσσερις αφού όπως είδαμε στο φετινό πρωτάθλημα δεν υπάρχει χώρος για υποτίμηση.

Αναγκαστικά η ΑΕΛ έχει τις απουσίες που αναφέραμε για το παιχνίδι με τον συμπολίτη της , και πάνω σε αυτό ήρθε να προστεθεί το κρούσμα αλλά και το γεγονός ότι Έουλερ και Μεντόγιεβιτς είναι ακόμα αμφίβολοι, ανεβάζοντας τον αριθμό σε επτά για το παιχνίδι. Αν υπολογίσουμε και τον Γεωργίου που ζήτησε να αποχωρήσει και στην ουσία είναι τελειωμένος από την ομάδα, οι γαλαζοκίτρινοι πάνε στην αναμέτρηση με σοβαρές απουσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κάθε ομάδα έχει την επόμενη εργάσιμη μέρα του παιχνιδιού που προηγήθηκε να αποφασίσει το πότε θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι της.

Αριστείδου Μιχαήλ