Η απόφαση ελήφθη στην Ανόρθωση για τον Νίκα Κατσαράβα και γνωστοποιήθηκε μέσω ανακοίνωσης (Διαβάστε ΕΔΩ). Ο Κατσαράβα δεν βρίσκεται πλέον στις επιλογές του Τιμούρ Κετσπάγια, με τη χθεσινή του ενέργεια να είναι η σταγόνα που… ξεχείλισε το ποτήρι. 
Έγιναν πολλά άλλα το προηγούμενο διάστημα που έφεραν σε δύσκολη θέση τον Νίκα. Νωπές οι μνήμες από την… ολιγοήμερη, όπως εξελίχθηκε, απόφαση να μείνει εκτός προπονήσεων. Και η γενικότερή του παρουσία έφερνε σε δύσκολη θέση την Ανόρθωση, με την προσφορά του φέτος στην ομάδα να είναι μόλις ένα γκολ. Δεν ήταν άλλωστε και κρυφό, ότι ο Κετσπάγια έθεσε πρώτο στόχο για την ενίσχυση την απόκτηση σέντερ φορ προ πολλού. Ο Λάφερτι είναι εκτός εδώ και καιρό, είτε μείνει στην ομάδα μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή για να αποδεσμευθεί, είτε φύγει για νέο προορισμό, θα είναι εκτός ρόστερ. Η φυγή Κατσαράβα όμως διαφοροποιούν τα δεδομένα και ως προς την ενίσχυση την επικείμενη μεταγραφική περίοδο, καθώς η Ανόρθωση πλέον θα κινηθεί για δύο επιθετικούς!
Ο νούμερο ένα στόχος είναι ο Σόμα Νοβότνι με τα δεδομένα να είναι γνωστά. Συνέχεια επαφών μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή – κυρίως στο οικονομικό. Ο δεύτερος επιθετικός που ενδέχεται να αποκτηθεί, θα είναι όμως διαφορετικών χαρακτηριστικών. Ο προπονητής της Ανόρθωσης θα προτιμήσει να φέρει στην ομάδα, έναν ποδοσφαιριστή πιο… περιφερειακό που να μπορεί να αγωνιστεί και στα επιθετικά άκρα. Περιπτώσεις σαν κι αυτές, έχουν ήδη αξιολογηθεί από το τεχνικό επιτελείο και δεν αποκλείεται να προχωρήσει κάποια εξ’ αυτών.

Κύπρος Εγγλέζος