Οι παίκτες της Γουλβς αλλά και ο Μπρούνο Λάγκε εμβολιάστηκαν το πρωί της Δευτέρας και με την τρίτη δόση του εμβολίου και άνοιξαν το δρόμο για τις υπόλοιπες ομάδες έτσι ώστε να μπορούν να προστατευθούν όλοι από τον ιό που επηρεάζει ολόκληρη τη χώρα.
Η Πρέμιερ Λιγκ δημοσιοποίησε τα στοιχεία με την κατάσταση εμβολιασμού σε παίκτες και μέλη του τεχνικού επιτελείου των συλλόγων, με τα νούμερα να βρίσκονται σε αύξηση λόγω και της μετάλλαξης Όμικρον στο Νησί.
Συγκεκριμένα, το 84% των ποδοσφαιριστών έχουν ολοκληρώσει έστω τη μία δόση του εμβολίου, κάτι που σημαίνει πως το υπόλοιπο 16% δεν έχει καμία προστασία κατά του ιού την ώρα που οι σύλλογοι αποφάσισαν να μην διακοπεί το πρωτάθλημα μέσα στις γιορτές. Την ίδια ώρα, ενθαρρυντικό είναι το 92% που υποδεικνύει τους εμβολιασμένους παίκτες αλλά και προσωπικό των ομάδων, με τον αριθμό να αυξάνεται αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες.
Ωστόσο, η Πρέμιερ Λιγκ βρίσκεται αρκετά πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες Λίγκες στην Ευρώπη, με τη Μπουντεσλίγκα να δηλώνει πως το 94% των παικτών και των υπαλλήλων έχει εμβολιαστεί ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το 98% στην Σεριέ Α.