Μετά την οδυνηρή ήττα από τη Φούλαμ με 7-0, στην έδρα της, η Μπλάκμπερν έχει κάνει ένα «ξέφρενο» σερί, έχοντας σε 6 παιχνίδια, 5 νίκες και μόλις μια ισοπαλία. Ένα σερί το οποίο την έχει στείλει στην ζώνη των πλέι οφ ανόδου της Τσάμπιονσιπ, και συγκεκριμένα στην 4η θέση με 39 βαθμούς, ούσα μόλις 4, πίσω από την δεύτερη Μπόρνμουθ, την οποία κέρδισε σχετικά εύκολα με 2-0 την περασμένη αγωνιστική (22η).
Με ηγέτη τον 22χρονο Χιλιανό επιθετικό (και διεθνή με τα μικρά κλιμάκια της Αγγλίας) Μπεν Μπρερετόν, τον δεύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος με 17 γκολ , αλλά και τον αρχηγό της και πρώην «wonderkid» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζο Ρόντουελ (ο οποίος δεν έχει χάσει παιχνίδι στην Τσάμπιονσιπ φέτος), η Μπλάκμπερν φαίνεται πως είναι πιο έτοιμη από ποτέ την φετινή σεζόν να κάνει την μεγάλη επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Την περσινή σεζόν η τρεις φορές πρωταθλήτρια Αγγλίας, τερμάτισε στην 15η θέση. Φέτος τα πράγματα δείχνουν να είναι πολύ καλύτερα για την «ιστορική» Μπλάκμπερν, αφού το σύνολο του Τόνυ Μόμπρεϊ, χωρίς κάποιο μεγάλο όνομα και με έναν κορμό τον οποίο ο Βρετανός τεχνικός, «χτίζει» από την σεζόν 2017-2018, την χρονιά της ανόδου δηλαδή από την LeagueOne στην Τσάμπιονσιπ, το «τρελό» όνειρο των ανθρώπων της ομάδας για μια άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, μοιάζει πια να είναι ο βασικός στόχος της.
Η τελευταία παρουσία στην Πρέμιερ Λιγκ
Την σεζόν 2011-2012, ήταν η τελευταία φορά που είδαμε την Μπλάκμπερν στην Πρέμιερ Λιγκ.
Η ομάδα υποβιβάστηκε τερματίζοντας στην 19η θέση με 31 βαθμούς, έχοντας την δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 78 γκολ κατά (μετά από την Γουλβς με 82 ).
Έκτοτε έχει 9 παρουσίες στην Τσάμπιονσιπ, χωρίς να έχει συμμετάσχει στα πλέι οφ ανόδου για την Πρέμιερ και έχει βρεθεί μόλις μια φορά στην 3η τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας.