Ολοκληρώθηκε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο ΓΣΟ, σχετικά με το ενδεχόμενο να κλείσει το Τσίρειο Στάδιο για ποδοσφαιρικούς αγώνες. Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν.
Αρχικά μίλησε ο πρόεδρος του ΓΣΟ, Κυριάκος Τσολάκης:
«Ζητήσαμε από την Παγκυπριακή να μας πει τους λόγους της ακύρωσης του συμβολαίου. Γίνεται σαμποτάζ εναντίον του ΓΣΟ και του Τσιρείου ώστε να μην γίνει η αναβάθμιση του σταδίου. Σύμφωνα με την μελέτη του δικού τους μηχανικού το στάδιο είναι ασφαλές μέχρι το 2023. Κανένα αίτημα δεν έχει γίνει στην ασφαλιστική τα τελευταία 5 χρόνια. Επιφυλάσσουμε τα νόμιμα δικαιώματα μας έναντι της Παγκυπριακης. Το ΔΣ πήρε απόφαση να διεξάγονται αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Αποταθήκαμε σε άλλες ασφαλιστικές αλλά δεν πήραμε απάντηση. Η CNP μας έβαλε αρκετούς όρους και ανάμεσα σε άλλα, ότι δεν καλύπτονται οι φιλάθλοι», είπε αρχικά και πρόσθεσε για τα έργα αναβάθμισης του γηπέδου:
«Αυτός που πήρε την πρόσφορα, έχει διαφορά 600.000 ευρώ σε σχέση με την επιμέτρηση του ΚΟΑ. Το έργο αναβάθμισης ήταν για 3.3 εκατομμύρια και ο μοναδικός που υπέβαλε προσφορά  ήθελε 3.9 εκατομμύρια».
Σε ερώτηση γιατί δεν άρχισε η αναβάθμιση του γηπέδου: «Μετά από συνομιλίες που έγιναν, η διαφορά έπεσε στις 400.000 ευρώ. Μετά από διάφορες συνεδρίες τέθηκε η εισήγηση να χαλαστεί η μία κερκίδα και να αναβαθμιστεί η άλλη κερκίδα για να γίνει κάτι, σαν Εθνικό στάδιο Β’. Είναι αμαρτία να χαλαστεί η μία κερκίδα διότι είναι συνυφασμένη με την ιστορία των σωματείων. Επίσης υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις κάτω από τις κερκίδες και δεν μπορούν να πάνε κάπου αλλού».
*Στο ΓΣΟ πιστεύουν ότι η Παγκυπριακή δέχθηκε πιέσεις για να ακυρώσει το συμβόλαιο.
«Τα τρία σωματεία έστειλαν επιστολή στον ΓΣΟ ότι επιφυλάσσονται», σημείωσε επίσης.
Για το αν υπήρχε αντίδραση από την ΚΟΠ ή την πολιτεία: «Σήμερα επικοινώνησε μαζί μου ο πρόεδρος Αναστασιάδης και μου ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια να λυθεί το θέμα».
Για το ΑπόλλωνΆρης που είναι ορισμένο για την Κυριακή: «Αν δεν βρούμε ασφαλιστική κάλυψη μέχρι το Σάββατο, μόνο κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες στο Τσίρειο»

Ο μηχανικός του ΓΣΟ, Θέμος Δημητρίου ανέφερε από την πλευρά του:
«Το όλο θέμα ξεκίνησε ο μηχανικός του ΚΟΑ, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, ο οποίος δεν έχει εξουσία να κάνει μελέτη και να δημοσιευτεί. Έστειλα τεκμηριωμένα επιστολή στην αρχή αδειοδότησης και την δέχτηκαν. Επίσης, μπήκαν σεισμογράφοι στις κερκίδες και δεν έχουν παρατηρήσει κάτι το ανησυχητικό».

Αριστείδου Μιχαήλ