Πριν από το ξεκίνημα της 12ης αγωνιστικής ο Απόλλωνας ήταν στην 1η θέση και ο Εθνικός στην τελευταία αλλά τα πολλά προβλήματα με τα οποία πήγαν στο Δασάκι οι «γαλάζιοι» δυσκόλευαν πολύ το έργο.
Το έλεγαν ότι θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι έτσι αποδείχθηκε.
Ο Απόλλωνας για 50 λεπτά ήταν ανύπαρκτος επιθετικά, μόλις στο 57’ έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια αλλά έμελλε εκείνο το κακό σουτ του Ζράντι να ήταν η απαρχή της αλλαγής της εικόνας, της πίεσης και εν τέλη της μεγάλης νίκης.
Ο Τσόρνιγκερ είδε την ομάδα του να παίρνει μπρος. Με την συμπλήρωση μίας ώρας την φρέσκαρε, λίγο αργότερα έκανε και την κίνηση… ματ με τον Ψύχα και όλα έδειχναν να παίρνουν τον δρόμο τους. Ο Γερμανός είχε την έμπνευση να ρίξει τον Πέτρο σε ένα σημείο στο οποίο η μπάλα «έκαιγε» και ήταν ο παίκτης που άλλαξε το παιχνίδι. Κράτησε μπάλα, «άγγιξε» το γκολ με το δοκάρι, δεν πανηγύρισε στην φάση του 74’ αλλά δέκα λεπτά αργότερα.., είπε να γίνει δημιουργός και έδωσε το γκολ στον Ουέλιγκντον.
Δεν είναι τυχαίο που στα πηγαδάκια μετά το τέλος του αγώνα χαρακτηρίστηκε σαν η πιο δύσκολη και η πιο σημαντική νίκη του Απόλλωνα μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα παρά το γεγονός ότι ήρθε επί της τελευταίας ομάδας στην βαθμολογία.
Οι «γαλάζιοι» κατάφεραν να ξεπεράσουν τα πολλά προβλήματα και να πανηγυρίσουν ένα διπλό το οποίο ίσως να αποτελέσει ορόσημο για την συνέχεια. Με εννιά βασικές απουσίες όταν παίρνεις ένα τέτοιο διπλό σημαίνει ότι είσαι ομάδα για μεγάλα πράγματα.
Ήταν  μια νίκη η οποία δεν ήρθε μετά από μια εκκωφαντική εμφάνιση, αλλά μια νίκη που δείχνει νοοτροπία νικητή και τον χαρακτήρα της ομάδας.

Χρίστος Χρίστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://balla.com.cy/2021/12/06/ethnikos-0-1-apollon-o-oyeligknton-ton-esteile-stin-koryfi/