Σημαντικές ανάσες στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού από τη Β’ στη Γ’ Κατηγορία πήρε ο ΑΣΙΛ με το Νίκο Παναγιώτου στον πάγκο.

Ο πολύπειρος Κύπριος τεχνικός ανέλαβε τον προσφυγικό σύλλογο στις 13 Νοεμβρίου 2021 διαδεχόμενος τον Στέλιο Αντωνίου, με την ομάδα να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και να εκπέμπει σήμα… SOS.

Το γράφαμε και εμείς, το έγραψαν και άλλοι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει ο μάγος με το μαγικό ραβδί που θα τα ανατρέψει όλα και θα κάνει το θαύμα. Η λύση βρίσκεται πάντοτε στη σκληρή δουλειά και στις ριζικές αλλαγές εντός και εκτός αποδυτηρίων.

Φαίνεται ότι με την εντός έδρας ισοπαλία (1-1) απέναντι στον ΠΟ Ξυλοτύμπου στην 9η αγωνιστική και με την εκτός έδρας (0-1) νίκη επί της Ομόνοιας Αραδίππου στη 10η αγωνιστική, ο ΑΣΙΛ πήρε… παράταση ζωής.

Μαθηματικά μπορεί να ελπίζει για την παραμονή καθώς έχει 7 βαθμούς και μέχρι την 12η θέση η διαφορά είναι στον 1 βαθμό και εμπλέκονται αρκετές ομάδες.

Η σεζόν έχει ακόμη δρόμο να διανύσει. Δεν μπορεί όμως κανείς να ξεγράφει το όνομα «Νίκος Παναγιώτου». Οι δυνατοί προπονητές φαίνονται στα δύσκολα και φυσικά στη δυνατότητά τους να ρισκάρουν. Εκεί είναι που φαίνεται να πιστεύουν στον εαυτό τους και στις λύσεις που μπορούν να προσφέρουν…

Τάσος Θεοδώρου