Λείπει ο Σόουζα, αλλά σε σχέση με την 11άδα που άρχισε τον αγώνα με την ΑΕΚ, είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τέσσερις νέους ποδοσφαιριστές, στο ντέρμπι με την Ομόνοια.
Εξέλιξη, η οποία βάζει σε σκέψεις τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ, γύρω από την 11άδα του μεγάλου αγώνα της Δευτέρας.
Αναλυτικά, τα πιθανά σενάρια που μπορεί να σκεφτεί ο κόουτς της ομάδας και να πάρει τις αποφάσεις του.
Ο Τσεπάκ και ο Σατσιάς, είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που μπήκαν στο β΄ημίχρονο του αγώνα στην Αρένα, και έστειλαν μήνυμα στον προπονητή, πως μπορούν να είναι βασικά στελέχη.
Από εκεί και πέρα, άλλες δύο προσθήκες, δίνουν αντίστοιχες νέες επιλογές. Ο Ντογκαλά, ο οποίος ήταν βασικός μέχρι τον τραυματισμό του και ο Νταουσβίλι που επίσης με τον Σωφρόνη, είχε συμμετοχές στην 11άδα.
Το πρώτο ερώτημα, είναι πως θα καλύψει την απουσία Λούκας Σόουζα. Με δύο λύσεις. Είτε αφήνει το Λουντέμο αμυντικό μέσο και προωθεί τον Γιάννη Σατσιά σαν αντί-Σόουζα, είτε δίνει φανέλα βασικού στον Νταουσβίλι και προωθείται ο Λουντέμο σαν αντί Σόουζα.
Υπάρχει βέβαια και η επιλογή να είναι Νταουσβίλι και Σατσιάς, οι δύο παίκτες για τη μεσαία γραμμή.
Από εκεί και πέρα, ο Τσεπάκ, έχει καλές πιθανότητες να πάρει θέση δεξιά αντί του Θεοδώρου, ενώ ο Ντογκαλά μπορεί με τη σειρά του να αλλάξει το πλάνο, αφού έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί σαν ακραίος επιθετικός, αλλά και σαν δεύτερος επιθετικός!
Με αυτά τα σενάρια, δημιουργείται συναγωνισμός για την 11άδα και εναπόκειται στον προπονητή να επιλέξει την καλύτερη κατά την άποψη του ομάδα για να αρχίσει το αιώνιο ντέρμπι