Ήταν δεδομένο και πριν από την αναμέτρηση απέναντι στην Βιγιαρεάλ πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, είτε με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στην τεχνική ηγεσία, είτε χωρίς, είναι ο άνθρωπος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις ευρωπαϊκές της νύχτες. Κόντρα στο «κίτρινο υποβρύχιο», απλώς το απέδειξε και πάλι, «γράφοντας» ιστορία!
Τι και αν ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αποχώρησε από το «τιμόνι» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να αναρτά ένα συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα μεσοβδόμαδα, αποδεικνύοντας σαφώς πως είναι επηρεασμένος;
Όλα τελειώνουν για τον Πορτογάλο μόλις πατήσει τον εκάστοτε αγωνιστικό χώρο. Είτε αυτός είναι το χορτάρι του «Όλντ Τράφορντ», είτε εδρεύει σε άλλη χώρα. Πόσο μάλλον όταν βρίσκεται στην Ισπανία και ακούει στο όνομα… Βιγιαρεάλ.
Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο τέθηκε αντιμέτωπός της για 21η φορά στην καριέρα του και στο 75ο λεπτό βρήκε δίχτυα, έκανε το 1-0 για την Γιουνάιτεντ και πέτυχε το 15ο του γκολ απέναντί της.
Η… ιστορία όμως δεν περιορίζεται εκεί. Ο Ρονάλντο άλλωστε, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που σκοράρει στα πέντε πρώτα, ευρωπαϊκά ματς της ομάδας του, ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Δεν το έχει κάνει κανένας ποτέ.
Και ποιος θα ήταν καταλληλότερος για να το πραγματοποιήσει από τον σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Πέντε ματς στο Champions League, πέντε γκολ, τέσσερα συνεχόμενα και… πρόκριση! Μία πρόκριση που «φέρει» την υπογραφή του και καθιστά τον Μάικλ Κάρικ τον πρώτο Άγγλο προπονητή που οδηγεί τους «κόκκινους διαβόλους» σε νίκη, στο ντεμπούτο του, μετά το 1931 και τον Γουόλτερ Κρίκμερ.