Τον Σόουζα θα τον έχει ο Σωφρόνης τη Δευτέρα στην Αρένα και από εκεί θα…ξεκουραστεί λόγω της ανόητης του ενέργειας και θα επιστρέψει στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής.
Το ρόστερ στο φετινό ΑΠΟΕΛ, διαθέτει για το ρόλο του Σόουζα (καθαρό 8άρι που λέμε) τον Λουντέμο, ο οποίος όμως αγωνίζεται σαν 6άρι μέχρι νεωτέρας, λόγω του τραυματισμού που ταλαιπωρεί τον Νταουσβίλι.
Πέρσι, ο ποδοσφαιριστής ο οποίος κλήθηκε να αγωνιστεί σαν 8άρι, ήταν ο Ντε Βινσέντι και παρόλο ότι ελάχιστα ματς τα κατάφερε, εντούτοις το σκηνικό σήμερα θέλει τον Αργεντινό να είναι υποχρεωμένος να τα καταφέρει.
Κόντρα μάλιστα στην άποψη που εκφράζουν πολλοί φίλοι του ΑΠΟΕΛ, ότι δεν μπορεί πλέον να βοηθήσει, καλείται να τους αλλάξει άποψη.
Ο Ντε Βινσέντι με το ακριβότερο συμβόλαιο στην ομάδα, δεν κατάφερε λόγω των συχνών του τραυματισμών να βοηθήσει έστω και τυπικά μέχρι στιγμής. Παρουσιάζεται όμως εδώ και λίγες μέρες, έτοιμος για να επιστρέψει και εκτός απρόοπτου θα είναι στον πάγκο με την ΑΕΚ και έτοιμος εν όψει συνέχειας που περιλαμβάνει τους αγώνες με την Ομόνοια και την Πάφος FC, όπου θα απουσιάσει ο Σόουζα.
Αυτό περιμένει και ο προπονητής του  ΑΠΟΕΛ. Σε μία κρίσιμη καμπή στην οποία η ομάδα του θέλει να διατηρήσει επαφή με τις πρώτες θέσεις, περιμένει από τον Ντε Βινσέντι να δικαιώσει την παρουσία του στο ρόστερ και θεωρεί πως αν καταφέρει να δείξει μέρος έστω της αξίας του, μπορεί να καλύψει την απουσία του Σόουζα.


Όσον αφορά τον Βραζιλιάνο, βασικά με τη συμπεριφορά του δεν εξέθεσε μόνο τον εαυτό του αλλά και την ομάδα του.
Άλλο είναι να είσαι καλός ποδοσφαιριστής και διαφορετικό να ξέρεις να συμπεριφέρεσαι σωστά σαν αθλητής και πόσο μάλλον σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.
Δεν το έκανε αυτό όμως ο Σόουζα, ο οποίος «κρέμασε» το ΑΠΟΕΛ σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία, ο ίδιος αλλά και η ομάδα του, έδειχναν να βρίσκουν ρυθμό και καλή απόδοση.
Η τιμωρία του θα πρέπει τουλάχιστον να τον ευαισθητοποιήσει, ούτως ώστε όταν γυρίσει να έχει τη σωστή συμπεριφορά, όταν μπαίνει στο γήπεδο.

Μιχάλης Παπαγεωργίου