Κάθε χρονιά, το Πρωτάθλημα Γ’  Κατηγορίας είναι συναρπαστικό, με τη μάχη στα ψηλά και στα χαμηλά να είναι μεγάλη. Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.
Με την ολοκλήρωση εφτά αγωνιστικών, μπορούν να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα, όμως τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.
Ο προπονητής της Εληάς Λυθροδόντα Γιώργος Οδυσσέως μίλησε στο balla.com.cy για το φετινό πρωτάθλημα, αλλά και για την ομάδα του που φιγουράρει στα ψηλά της βαθμολογίας.
Η αρχική τοποθέτηση: «Χτίσαμε μια ομάδα για να αποφύγουμε τις περσινές περιπέτειες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές μου. Απέδειξαν ότι αξίζουν περισσότερα από όσα πήραμε μέχρι στιγμής».
Είναι ικανή η Εληά να διεκδικήσει ένα από τα τέσσερα εισιτήρια ανόδου; «Θα δούμε μέχρι τον Γενάρη. Αν είμαστε κοντά στις προνομιούχες θέσεις, ίσως να αναθεωρήσουμε στόχους μας. Θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Βαθμολογικά, είμαστε μέσα στην 4άδα, όμως όλοι οι αντίπαλοι είναι δύσκολοι. Σε ένα μήνα, όταν θα έρθει η διακοπή λόγω των Χριστουγέννων, θα αποφασίσουμε».


Γενικότερα για το φετινό πρωτάθλημα… «Το ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο από την αρχή. Ασφαλώς, υπάρχει μια ομάδα που ξεχωρίζει και αυτή είναι η Πέγεια. Θεωρώ ότι θα είναι μια από τις τέσσερεις ομάδες που θα ανεβούν. Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις είναι ανοικτές. Όμως, η αλήθεια είναι ότι οι διαφορές είναι πολύ κοντινές».
Υπάρχει κάποια άλλη ομάδα που ξεχωρίζει; «Ξεχωρίζει και ο Διγενής. Θα είναι εκεί και αυτός, μέχρι το τέλος. Επίσης, θεωρώ ότι ο Χαλκάνορας θα ανακάμψει, όπως και ο Κούρης, παρά το ότι δεν έκαναν καλό ξεκίνημα. Το σίγουρο είναι ότι στο τέλος θα γίνει μεγάλη μάχη».
Ακούμε συνεχώς για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες των μικρών κατηγοριών. Εσείς, στην Εληά, πως προχωρείτε; «Προς το παρόν είμαστε στα οικονομικά δεδομένα που υπολογίσαμε. Επίσης, από τις γηπεδικές εγκαταστάσεις είμαστε ευχαριστημένοι. Υπάρχει συνέπεια από τη διοίκηση και γενικά, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».
ΓΗΠΕΔΙΚΟ
Πολλά γήπεδα, αυτή την περίοδο της διακοπής, μένουν κλειστά λόγω επανασποράς. Η Εληά έχει δύο συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα της στις 17 (με Κορμακίτη για το Κύπελλο) και 21 Νοεμβρίου (με Ηρακλή για το Πρωτάθλημα). Κόντρα στον Ηρακλή, θα αγωνιστεί στο γήπεδο του Άδωνη στο Δάλι, ενώ εκκρεμεί η απόφαση για την αναμέτρηση κόντρα στον Κορμακίτη. Δηλώθηκε η ίδια έδρα, όμως την ίδια μέρα θα αγωνιστεί και ο Άδωνης κόντρα στην ΑΠΕΠ. Το πιθανότερο είναι να αλλάξει η μέρα του αγώνα της Εληάς.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Ορμήδεια – ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα
Εθνικός Α. – Διγενής Μ.
Πέγεια 2014 – Χαλκάνορας
Κούρης – ΜΕΑΠ
Ομόνοια Ψ. – ΑΠΕΠ
ΑΕΖ – ΘΟΪ Λ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Εληά – Ηρακλής

Ανδρέας Ανδρέου