Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019. Η Μάντσεστερ Σίτι ταξιδεύει στο Μπέργκαμο για να αντιμετωπίσει την Αταλάντα στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ θέλοντας τη νίκη για να ξεκαθαρίσει με την υπόθεση-πρόκριση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ευνοϊκά για τους «πολίτες» που βρήκαν γκολ μόλις στο 7ο λεπτό με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από όμορφο τακουνάκι του Γκαμπριέλ Ζεσούς. Ωστόσο η τύχη της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν ήταν με το μέρος της καθώς είδε τον βασικό της τερματοφύλακα, Έντερσον, να νιώθει ενοχλήσεις και να αντικαθίσταται στο ημίχρονο.

Στη θέση του πέρασε ο Κλαούντιο Μπράβο όμως η Αταλάντα δεν άργησε να βρει γκολ ισοφάρισης, με τον Πάσαλιτς να νικάει τον Χιλιανό κίπερ λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Κανείς όμως δεν περίμενε τα πράγματα να χειροτερέψουν για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Μπράβο ήταν ο μοναδικός τερματοφύλακας στην αποστολή μαζί με τον Έντερσον και όταν ο Χιλιανός ανέτρεψε τον Ίλιτσιτς έξω από την περιοχή αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τον προπονητή του με δεμένα τα χέρια.

Ο Γκουαρδιόλα πέρασε στο παιχνίδι τον Κάιλ Γουόκερ. Του φόρεσε γάντια και τον έστησε κάτω από τα γκολπόστ, με τον Άγγλο αμυντικό να κάνει πολύ καλή δουλειά. Απέκρουσε, έστω και με δεύτερη προσπάθεια, το φάουλ του Μαλινόφσκι, κράτησε ανέπαφη την εστία του και κέρδισε το βαθμό της ισοπαλίας για τη Μάντσεστερ Σίτι που στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της.

Δυστυχώς για τη Μάντσεστερ Σίτι, ο Κάιλ Γουόκερ δεν θα είναι διαθέσιμος στο σημερινό ντέρμπι κόντρα στη Γιουνάιτεντ, με τον Έντερσον να παίρνει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια…