Το εμπόδιο που καλείται να προσπεράσει σήμερα (19:00) η ΑΕΚ στο Τσίρειο, προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας, είναι ψηλό. Ο Άρης κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του στις πρώτες αγωνιστικές, έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση κι ως εκ τούτου, η ομάδα της Λάρνακας θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να πετύχει το στόχο της και να φτάσει στην έκτη συνεχόμενη της νίκη.
Ουσιαστικά καλείται να επαναλάβει ότι έκανε την πρώτη φορά που επισκέφτηκε τη Λεμεσό, σ’ εκείνο το επιβλητικό 4-1 επί του Απόλλωνα. Μία παρόμοια εμφάνιση, αν και της αρκεί μια νίκη και με… μισό μηδέν, που λέει κι ο λόγος, για να κρατήσει τα χαμόγελα στις τάξεις του κόσμου της και να κάνει ξανά δική της την πρωτιά στη βαθμολογία!
ΠΛΑΝΟ: Ο Νταβίντ Καταλά δεν υπολογίζει στα πλάνα του, τους τραυματίες Γκαρσία, Αναστασίου και Μαρτίνεθ. Θα υπάρξουν αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με τον Εθνικό.
Ο Τούμπας θα βρίσκεται στο τέρμα, με τους Μιλίτσεβιτς και Τόμοβιτς στο κέντρο της άμυνας, δεξιά τον Ροσάλες κι αριστερά τον Τάντι. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Λουΐς Γκουστάβο και Μάμας. Στο ένα άκρο της επίθεσης θα βρίσκεται ο Εσπινόσα, ενώ τη θέση στο άλλο άκρο διεκδικούν οι Γκιούρτσο, Τιάγκο και Ακοράν, με φαβορί τον τελευταίο. Θα διατηρήσουν τις θέσεις τους οι Τρισκόφσκι και Νταρμπισάιαρ.

Ανδρέας Βεντούρης