Στο ντέρμπι του Ρήνου, η Κολωνία φλέρταρε με τέταρτη συνεχόμενη ήττα, με αντίπαλο τη Λεβερκούζεν, όταν η Μπάγερ προηγήθηκε 0-2 στο ημίχρονο.
Όμως, ο Άντονι Μοντέστ, με δυο γκολ, στην επανάληψη, χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του και υποχρέωσε τη Λεβερκούζεν να υποχωρήσει στη τέταρτη θέση
Μέχρι το 14′, η Κολωνία δεν είχε καταγράψει σουτ και η Λεβερκούζεν δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Χορν. Ώσπου φτάνουμε στο 15ο λεπτό με τον Ντιαμπί να δίνει την ασίστ και τον Σικ να τσιμπάει την μπάλα και να τη στέλνει στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για τη Λεβερκούζεν. Δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Οι κόντρες ευνόησαν τον Άντριχ, η μπάλα έφτασε στον Μπελαραμπί που πλάσαρε για το 0-2. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να μην απειλούν και στο 26′ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στη κόντρα, με τον Φρίμπονγκ να σημαδεύει δοκάρι. Με τη συμπλήρωση 45 λεπτών, η Κολωνία κατέγραψε την πρώτη, ουσιαστική, ευκαιρία της, όταν ο Χέκτορ, ξεμαρκάριστος, έπιασε κεφαλιά, αλλά δεν σημάδεψε σωστά.
Στις αρχές της επανάληψης, η Λεβερκούζεν έψαξε και τρίτο γκολ, με τον Σικ να μην πλασάρει σωστά, στη φάση του 58′. Ενώ όλα έδειχναν πως η Κολωνία αδυνατούσε να φανεί απειλητική, στο 63′ ο Μοντέστ πήρε την ασίστ από τον Χέκτορ και, ξεμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, κοντρόλαρε και εκτέλεσε για το 1-2. Ο Κολομβιανός χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας, όταν από κεφαλιά-πάσα του Άντερσον, σημάδεψε με το κεφάλι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.
Στο φινάλε του αγώνα, η Κολωνία κράτησε το αήττητο, εντός έδρας, και η Λεβερκούζεν το αήττητο, εκτός έδρας.
ΚΟΛΩΝΙΑ: Χορν, Σμιτς (79′ Σίντλερ), Κίλιαν, Τσίχος, Χέκτορ, Λιούπισιτς, Οζκάν, Ουτ (90’+2′ Σάουμπ), Κάιντς (79′ Τίλμαν), Ντούντα (77′ Άντερσον), Μοντέστ
ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Φρίμπονγκ, Κοσούνου, Τα, Χιντσάπι (46′ Μπάκερ), Άντριχ, Ντεμιρμπάι, Μπελαραμπί (36′ Αντλί), Βιρτς (77′ Παλάσιος), Ντιαμπί (77′ Ταπσόμπα), Σικ (86′ Αλάριο)