Η Αγγλία επικράτησε με 5-0 της Ανδόρας εκτός έδρας για την 7η αγωνιστική του 9ου ομίλου στην ευρωπαϊκή ζώνη των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πολύ δύσκολα θα χάσει το απευθείας “εισιτήριο” για το Κατάρ.

Σε έναν αγώνα που λίγο έλειψε να αναβληθεί λόγω της φωτιάς που έπιασε το στάδιο την Παρασκευή, οι Άγγλοι παρατάχθηκαν με αρκετούς αναπληρωματικούς, που προσπάθησαν να δώσουν λόγους στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να παίζουν περισσότερο. Στο 17ο λεπτό συνεργάστηκαν δύο εξ αυτών, με τον Τζέιντον Σάντσο να βγάζει την ασίστ και τον Μπεν Τσίλγουελ να σκοράρει. Μία εξαιρετική μπαλιά του Φιλ Φόντεν στο 40′ έδωσε τη δυνατότητα στον Μπουκαγιό Σακά να εκτελέσει μέσα από την περιοχή και να κάνει το 2-0. Στο 2ο ημίχρονο ήταν η σειρά του Τάμι Έιμπραχαμ να χριστεί σκόρερ και να γίνει ο πρώτος Άγγλος που αγωνίζεται σε ιταλική ομάδα (Ρόμα) και σκοράρει από το 1995 και τον Ντέιβιντ Πλατ της Σαμπντόρια. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τζέιμς Γουόρντ Πρόουζ, έπειτα από ριμπάουντ σε πέναλτί του που απέκρουσε ο Τζουζέπ Γκόμες και ο Τζακ Γκρίλις.

Η Αλβανία πήρε με 1-0 το ντέρμπι της 2ης θέσης με αντίπαλο την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη και παραμένει το φαβορί για το “εισιτήριο” που οδηγεί στα μπαράζ, έχοντας την Ανδόρα ως επόμενο αντίπαλο. Οι Αλβανοί ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχαν καλές ευκαιρίες, όμως χρειάστηκε να φτάσουν στο 80ό λεπτό για να βρουν το γκολ με τον Αρμάντο Μπρόγια.