Η Σπαρτάκ απέδρασε με 3-2 από την έδρα της Νάπολι, την ίδια ώρα που η Λέστερ γνώριζε ήττα σοκ στην έδρα της Λέγκια
EUROPA LEAGUE-3ος ΟΜΙΛΟΣ-2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΑΠΟΛΙ-ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ: 2-3

Γήπεδο: Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

Απίθανο διπλό με ανατροπή για τη Σπαρτάκ Μόσχας, που πέρασε με 3-2 από την έδρα της Νάπολι.

Στα 13 μόλις δευτερόλετπα, ο Μακσιμένκο έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του μετά από ένα γέμισμα από αριστερά και ο Ελμάς πλάσαρε από κοντά για το 1-0. Στο 11’ μετά από κεφαλιά πάσα του Ντι Λορέντζο από αριστερά, ο Πετάνια σούταρε άστοχα από ιδανικό σημείο, ενώ στο 30’ η Νάπολι έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μάριο Ρουί για δολοφονικό μαρκάρισμα στον Μόουζες.

Στο 35’ ο Ζιελίνσκι πλάσαρε άστοχα από κοντά, ενώ στο 40 ο Μανωλάς έσωσε προ του Άιρτον και στο 45+4’ ο Πρόμες κέρδισε αρχικά πέναλτι από τον Πολιτάνο αλλά ο ρέφερι είδε το VARκαι άλλαξε απόφαση.

Η Σπαρτάκ πίεσε στην επανάληψη και στο 55’ ο Πρόμες έκανε το 1-1 με όμορφο σουτ. Στο 68’ η Νάπολι σκόραρε με τον Μανωλά αλλά το γκολ ακυρώθηκε, ενώ στο 90’ ο Πρόμες έκανε το 1-3 με κοντινό πλασέ. Στο 90+3’ ο Σομπολεβ έχασε απίθανη ευκαιρία και στην κόντρα ο Ντι Λορέντζο σέντραρε από δεξιά και ο Οσιμέν με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 2-2-3.

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ντι Λορέντζο Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Ρουί, Ελμάς (82’ Ουνάς), Φαμπιάν Ρουίθ, Ζιελίνσκι (46’ Ανγκισά), Πολιτάνο (73’ Λοσάνο), Πετάνια (46’ Οσιμέν), Ινσίνιε (41’ Μαλκουί)

ΣΠΑΡΤΑΚ: Μακσιμένκο, Ντζίκια, Ζιγκό, Κοφριέ, Μπακάεβ (88’ Λομοβίτσκι), Ουμιάροβ, Λιτβίνοβ (73’ Ιγκνάτοβ), Μόουζες, Άιρτον, Πρόμες, Πόνσε (45+1’ Σομπόλεβ)

ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ-ΛΕΣΤΕΡ: 1-0

Γήπεδο: Stadion Miejski

Η απίθανη Λέγκια, κέρδισε τη Λέστερ με 1-0, έκανε το 2Χ2 στον όμιλο και βλέπει πρόκριση.

Στο 2ο μόλις λεπτό, ο Αμαρτέι με προβολή έσωσε μετά από σουτ του Γιόχανσον και στην εξέλιξη της φάσης το συρτό σουτ του Μάρτινς κόντραρε σε σώματα και πέρασε κόρνερ. Στο 10ο λεπτό το σουτ του Πέρεθ από δεξιά κόντραρε κι έφυγε κόρνερ ενώ στο 11’ και πάλι ο Πέρεθ σούταρε πάνω στον Μίζτα από καλό σημείο. Στο 18’ ο Ντάκα αστόχησε από κοντά με πλασέ, ενώ στο 25’ μετά από σέντρα του Σλιζ, ο Εμρέλι έχασε το… άχαστο από κοντά.

Τελικά στο 31ο λεπτό ο Εμρέλι κράτησε όμορφα στην μπάλα και με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής, άνοιξε το σκορ για τη Λέγκια. Στο 39’ ο Ναβρότσκι έσωσε προ του Πέρεθ, ενώ στο 41’ ο Ισπανός αστόχησε από ιδανικό σημείο.

Στο 48ο λεπτό ακυρώθηκε το γκολ του Πέρεθ ενώ στο 64’ ο Μίζτα έσωε μετά από κεφαλιά του Ντάκα και στο 67’ ο κίπερ της Λέγκια πραγματοποίησε απίθανη επέμβαση σε κεφαλιά του Βέστεργκαρντ και στο 69’ ο Ντάκα έχασε νέα απίθανη ευκαιρία για τη Λέστερ.

Στο 85ο λεπτό η άμυνα της Λέγκια έδιωξε στη γραμμή μετά από σουτ του Μάντισον.

ΛΕΓΚΙΑ: Μίζτα, Γεντρέιστσικ, Βιέτεσκα, Ναβρότσκι, Γιόχανσον (79’ Αμπού Ανά), Σλιζ, Χαράτιν, Αντρέ Μάρτινς (70’ Καστράτι), Μλαντένοβτς, Ζοσουέ (82’ Λόπες), Εμρέλι (83’ Πέκχαρτ)

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Βέστεργκαρντ, Σογιουντσού, Αμαρτέι (78’ Λούκμαν), Τίλεμανς, Καστάιν, Τόμας, Σουμαρέ, Ντιούσμπερι Χολ (67’ Μάντισον), Ντάκα (82’ Βάρντι), Πέρεθ (67’ Μπαρνς)