Ο πρόεδρος του Σ.Δ.Κ. Γιώργος Πάπουτσος, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 για την συνάντηση που έγινε στο Σύνδεσμο μεταξύ διαιτητών και βοηθών διαιτητών της Α’ κατηγορίας το βράδυ της Πέμπτης.
«Ήταν μία συνάντηση που κρίθηκε αναγκαία στα όσα συμβαίνουν στο χώρο της διαιτησίας και του κυπριακού ποδοσφαίρου. Έγιναν και από μέρους των διαιτητών λάθη, όμως έγιναν δηλώσεις από πολλούς παράγοντες που θέλουν να διαγράψουμε διαιτητές, να μην ορίζουμε διαιτητές στις ομάδες τους. Θέλαμε να ακούσουμε τις απόψεις των μελών μας και να δούμε τι θα κάνουμε στο μέλλον, γιατί σωματεία δημιουργούν μία δυναμική σε βάρος της διαιτησίας. Κάθε σωματείο δικαιούται να αντιδράσει εκεί που υπάρχουν σοβαρά λάθη. Αυτό που ενοχλεί, είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα με χαρακτηρισμούς. Όταν λέμε για χειραγωγημένους αγώνες, είναι πολύ σημαντική καταγγελία. Η απαίτησή μας είνια τα όργανα της ΚΟΠ να προστατεύουν τον κάθε αθλητή. Θέλουμε να κάνουμε διάλογο με την ΚΟΠ και να εντοπιστούν τα σοβαρά λάθη».
Για το αν συμφωνεί με ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα, με τις τελευταίες τους τοποθετήσεις; «Δεν είπα κάτι τέτοιο, είμαστε ενάντια στη δημιουργία εντυπώσεων, είμαστε υπέρ της ουσίας. Δε μπορούμε να διαγράφουμε εν λευκό, οποιονδήποτε αμέσως».
Για τον κ. Νικολάου: «Ήταν στη συνάντηση ο διαιτητής. Εμείς δεν προσωποποιήσαμε κανένα θέμα. Υπήρξε παραδοχή ότι σίγουρα κάνουν λάθη. Τη διαχείριση των διαιτητών την έχει ο κ. Μάζιτς, άρα εκείνος και η επιτροπή του, παίρνουν ευθύνες από τη στιγμή που έχουν εικόνα για την ποιότητα τους. Σε έναν κατάλογο 300 διαιτητών δεν μπορούμε να έχουμε 20 αξιόλογους; Στα σωματεία ίσως να μη θέλουν να αλλάξουμε εικόνα στο συγκεκριμένο θέμα, δεν μπορώ να δεχτώ πως σε τόσα χρόνια δε μπορούμε να βρούμε αξιόλογους σε αυτή τη δουλειά. Χρειαζόμαστε προσεκτική διαχείριση και ορισμούς στους διαιτητές. Ας αφήσουμε τους διαιτητές μακριά από την ίντριγκα».
Για το αν υπάρχει ενότητα στη διαιτησία, αφού υπήρξαν απουσίες: «Εάν εντοπιστεί ότι δεν υπάρχει άριστη σχέση μεταξύ μίας διαιτητικής ομάδας, θα με προβληματίσει ιδιαιτέρως. Αν υπήρχαν διαιτητές που δεν ήρθαν στη συνάντηση σκόπιμα, λυπάμαι. Θα καλέσω τους φίλους διαιτητές να υπάρξει ενότητα και κατανόηση. Μόνο με σωστούς αγώνες, παρουσία στις συναντήσεις μπορούμε να επαναφέρουμε την κυπριακή διαιτησία εκεί που της αξίζει. Το ποδόσφαιρο μας έκανε βήματα μπροστά, ας γίνει και σε τούτο τον κλάδο».
Για την παρουσία ξένω διαιτητών τόσο νωρίς: «Είναι πλήγμα στο χώρο μας. Σας είπα για την πρόταση που κάναμε για τη δημοσιοποίηση των συνδιαλέξεων, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συμβεί αυτό. Χρειάζεται βελτίωση παντού η διαιτησία, ας πάρουμε μπροστά από τις μικρές κατηγορίες. Να γίνει σκάουτινγκ στις πιο κάτω κατηγορίες. Υπάρχουν προσωπικότητες που καλούμαστε να τις εκμεταλλευτούμε με χαμηλό κόστος για την Ομοσπονδία. Θα ζητήσουμε συνάντηση με την ΚΟΠ».