Της Κατερίνας Κυριάκου
Η Ανόρθωση δικαιώθηκε στη FIFA, για την υπόθεση του πρώην ποδοσφαιριστή της, Τσίκο Μπάνζα και μάλιστα έχει να λαμβάνει 236 χιλιάδες 850 ευρώ συν τόκους, όμως, η Πορτιμονένσε μέχρι σήμερα δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας και τα γεγονότα που καταγράφηκαν στην υπόθεση ο Αγκολέζος εξτρέμ παραχωρήθηκε από την Ανόρθωση αρχικά ως, δανεικός στην Πορτιμονένσε τον Αύγουστο του 2024, με όψιον αγοράς 250 χιλιάδες ευρώ. 
Ωστόσο, τον Ιανουάριο του 2025 οι δύο ομάδες συμφώνησαν στην οριστική μεταγραφή του, με την ομάδα της Αμμοχώστου ν’ αποδέχεται με 150 χιλιάδες ευρώ, τα οποία έπρεπε να καταβληθούν μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους, μαζί με ακόμη 7 χιλιάδες 900 ευρώ από τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο, η Πορτιμονένσε δεν προχώρησε στην πληρωμή και έτσι η Ανόρθωση προσέφυγε στη FIFA στις 9 Μαρτίου 2025.
Μετά από πολύμηνη νομική μάχη η FIFA δικαίωσε την «Κυρία» και με απόφαση της στις 30 Σεπτεμβρίου 2025 επιδίκασε στην Ανόρθωση ολόκληρη την κύρια οφειλή των 157 χιλιάδων 900 ευρώ μαζί με τόκο 15% ετησίως από τις 21 Φεβρουαρίου 2025, μέχρι την πλήρη εξόφληση!
Την ίδια στιγμή, η Πορτογαλική ομάδα επιχείρησε ν’ ακυρώσει τη συμβατική ποινή του 50%, όμως, η FIFA απέρριψε τη θέση της και επιδίκασε στους «κυανολευκους» επιπλέον 78 χιλιάδες 950 ευρώ!

Στο μεταξύ, η τελευταία εξέλιξη αναφέρει ότι η Πορτιμονένσε προσέφυγε στο CAS, με ακρόαση στις 24 Σεπτεμβρίου 2026, κερδίζοντας ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο περισσότερο χρόνο και συνέχιση της νομικής μάχης.
Όμως, η ουσία είναι ξεκάθαρη και η Ανόρθωση καλείται να υπερασπιστεί την απόφαση της FIFA στο CAS και με βάση όλα τα δεδομένα, αναμένεται σε βάθος χρόνου να εισρεύσουν στα ταμεία της, περισσότερες από… 300 χιλιάδες ευρώ!





















