Η Εθνική Ελλάδας μπαίνει την προσεχή Πέμπτη (24/09, 21:45) στη μάχη του Nations League αντιμετωπίζοντας τη Σερβία εκτός έδρας. Την Κυριακή (20/09) ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Ιβάν Γιοβάνοβιτς γνωστοποίησε τις κλήσεις, απ’ τις οποίες απουσίαζε το όνομα του Τάσου Μπακασέτα.
Στην εκπομπή Box2Box by Betsson, οι Ηλίας Καλλονάς και Αντώνης Οικονομίδης συζήτησαν για τις επιλογές του Σέρβου προπονητή, αλλά και τον λόγο της απουσίας του αρχηγού απ’ την αποστολή.
Όπως αναλύθηκε, δεν υπήρχε θέμα αγωνιστικής ανετοιμότητας, αφού ο 32χρονος μεσοεπιθετικός μετράει ήδη δύο συμμετοχές, 45′ και 83′ αντίστοιχα με τον ΑΠΟΕΛ, έχοντας σημειώσει και γκολ στο ντεμπούτο του.
“Το κομμάτι της εμπειρίας είναι κάτι που λείπει απ’ αυτή την Εθνική ομάδα. Υπάρχει πολύ ταλέντο, αλλά όχι τόση εμπειρία”, ανέφερε ο Ηλίας Καλλονάς, με τον Αντώνη Οικονομίδη να συμπληρώνει πως “όταν έχει επισημανθεί επανειλημμένως και δημοσίως ότι αυτή η ομάδα χρειάζεται μία νότα ανθρώπων που έχουν ‘περπατήσει’ σε αυτό το επίπεδο, δεν χρειάζεται να καλέσεις έναν παίκτη για να παίξει. Απλά για να είναι εκεί. Ξαναλέω πως μιλάμε για 4 παιχνίδια σε διάστημα ουσιαστικά 10 ημερών. Δεν έχει ξαναϋπάρξει κάτι τέτοιο σε προκριματική φάση. Ταπεινά και απλά”.
“Μέσα στο καλοκαίρι υπήρχε επικοινωνία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τον Τάσο Μπακασέτα. Ήθελε κι εκείνος (σ.σ. ο Γιοβάνοβιτς) να δει ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του”, σχολίασε ο Ηλίας Καλλονάς.
“Στο τέλος της ημέρας, μιλάμε για τον αρχηγό της Εθνικής. Ό,τι κι αν κουβαλάει, δεν παύει να είναι ο αρχηγός της Εθνικής. Οπουδήποτε αλλού αν δεν καλείτο ο -μέχρι εκείνη την στιγμή- ο αρχηγός της Εθνικής, θα υπήρχαν ερωτήματα. Η εξωστρέφεια, λοιπόν, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι επιβεβλημένη”, τόνισε ο Αντώνης Οικονομίδης.
Πηγή:Sport24.gr





















