ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Ολόκληρη η ποδοσφαιρική Ευρώπη και ειδικά αυτοί που εξειδικεύονται στα νεαρά ταλέντα ασχολούνται με τον Δαυίδ Γερασίμου.
Ο μικρός της ΑΕΚ έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της UEFA που αγωνίστηκε σε κυρίως ταμπλό μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Champions League, Europa League, Conference League) και αυτό περιποιεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο και για την ΑΕΚ Λάρνακας.
![]()
Προτού συμπληρώσει τα 16 του χρόνια και πιο συγκεκριμένα σε ηλικία 15 χρονών και 11 μηνών ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ τον έριξε στο παιχνίδι με την Αλκμαάρ και ο Γερασίμου έγραψε ιστορία.
Κάτι ήξεραν στην ΑΕΚ όταν τον περασμένο Ιούνιο τον καλούσαν για να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο σε τόσο μικρή ηλικία.
Είναι ποδοσφαιριστής που όπως μάθαμε ξεχωρίζει στις μικρής ηλικίες… όπως η μύγα μέσα στο γάλα.
Έχει πολύ καλό αριστερό πόδι, είναι γρήγορος, αριστερός ακραίος επιθετικός είναι η φυσική του θέση, ενώ μπορεί να παίξει και δεξιά και πίσω από τον επιθετικό.
Το ταλέντο του τον έφερε να αγωνίζεται με παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών αλλά και πάλι να ξεχωρίζει.

Δεν είναι τυχαίο που πέρσι έπαιξε 19 ματς με την ομάδα κάτω των 17 της ΑΕΚ (πριν κλείσει τα 15 του χρόνια) και πέτυχε 11 γκολ.
Κλήθηκε και αγωνίστηκε και σε 4 ματς της ομάδας κάτω των 19 της ΑΕΚ και πέτυχε ένα γκολ.
Μετρά επίσης 2 συμμετοχές και 1 γκολ με την Εθνική U17 και άλλες 5 εμφανίσεις και 3 γκολ με την Εθνική U16.
Στις 20 του περασμένου Ιουνίου ανακοινώθηκε η υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου από τον Γερασίμου και την επόμενη μέρα μπήκε στο αεροπλάνο με την αποστολή για την Ολλανδία για να συμμετάσχει στην πρώτη του προετοιμασία την ανδρική ομάδα της ΑΕΚ.
Εκεί ο Ιδιάκεθ έδειξε ότι τον πιστεύει και έφτασε η στιγμή το βράδυ της 2ας Οκτωβρίου 2025 να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του και μάλιστα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα σε μια Ολλανδική ομάδα.

ΣΤΑ ΥΠΟΨΗΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
Πριν από έναν χρόνο, τον Οκτώβριο του 2024 πήρε πρόσκληση από τον ΠΑΟΚ, όπου μετέβη για μια εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε στις προπονήσεις της Ακαδημίας του δικεφάλου.
Στο διάστημα της παραμονής του, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι του απέστειλαν νέα επίσημη πρόσκληση για συμμετοχή με την ομάδα του ΠΑΟΚ Κ16 σε διεθνή τουρνουά, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κροατία όπου επίσης άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.
Το βίντεο που ακολουθεί είναι από την παρουσία του με τον ΠΑΟΚ στο τουρνουά στην Κροατία:
Όλο το μέλλον του ανήκει.





















