Συνέντευξη σε σουηδικό Μέσο έδωσε ο Μάρκους Ροντέν. Τα κυριότερα αποσπάσματα των δηλώσεων του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ:
-«Ήταν μια καλή χρονιά. Έπαιξα αρκετά και ήμασταν κοντά στην κορυφή του πρωταθλήματος όλη τη χρονιά. Δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Αλλά η κατάκτηση του κυπέλλου ήταν μια φανταστική κατάληξη. Δεν κερδίζει κανείς πολλούς τίτλους ως ποδοσφαιριστής. Είναι εντυπωσιακό όταν το καταφέρνεις».
-«Είναι καλό το επίπεδο του κυπριακού πρωταθλήματος. Ιδιαίτερα οι κορυφαίες ομάδες έχουν πολύ καλό επίπεδο. Το πρωτάθλημα δεν είναι τόσο ισορροπημένο όσο σε άλλα πρωταθλήματα που έχω παίξει πριν. Η τουρκική λίγκα και η Serie B είναι καλύτερα ποιοτικά».
-«Έχουμε ενσωματωθεί πλήρως. Η ζωή είναι αρκετά απλή. Έχει καλό καιρό. Η θάλασσα είναι κοντά. Ζούμε υπέροχα».
-«Η ΑΕΚ έκανε καλή προσφορά. Ήταν συμβόλαιο δύο χρόνων και έπαιζε στην Ευρώπη. Έχω ακούσει πως πολλοί παίκτες έχουν νιώσει καλά στην Κύπρο. Θέλω κι εγώ να απολαμβάνω τη ζωή. Είμαι 34 ετών. Θέλω να πάω κάπου όπου μπορώ να έχω καλή ζωή. Όταν επιστρέψω στην πατρίδα, δεν σκοπεύω να ξαναφύγω. Είχα το όνειρο να γίνω επαγγελματίας στο εξωτερικό. Και το να συνεχίσω αυτό το ταξίδι είναι υπέροχο. Πάω μέρα με τη μέρα. Έμαθα σε αυτόν τον χώρο να μην κάνω πολλά σχέδια. Δεν ξέρω πώς θα είναι η κατάσταση μου σε ένα χρόνο. Αλλά δεν ανησυχώ γι’ αυτό».
– «Θέλω να συνεχίσω. Δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί μέσα στη σεζόν. Το σώμα μου αισθάνεται πολύ καλά και δεν είχα ποτέ μεγάλους τραυματισμούς στην καριέρα μου. Τον τελευταίο καιρό έχω παίξει πολύ. Έχω μάθει το σώμα μου και ξέρω τι πρέπει να κάνω για να το φροντίζω. Όσο δεν πονάω ή έχω πρόβλημα, δεν πιστεύω ότι θα σταματήσω».