Το απόλυτο χάος επικράτησε τόσο και τη διάρκεια, όσο και μετά τη λήξη του τελικού του Champions League μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και Ίντερ το περασμένο Σάββατο (31/05).
Βανδαλισμοί σε κτήρια, διαπληκτισμοί με την Αστυνομία, δεκάδες τραυματισμοί και, δυστυχώς, δύο νεκροί ήταν ο τραγικός υπολογισμός, ενώ εκατοντάδες άτομα σε όλη τη Γαλλία συνελήφθησαν. Οι περισσότερες συλλήψεις καταγράφηκαν στο Παρίσι, ενώ την Τρίτη (03/06) είκοσι άτομα παραπέμφθηκαν στο Δικαστήριο του Παρισιού για άμεσα παραπομπή σε δίκη για τα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν.
Η αυστηρότερη ποινή που επιβλήθηκε ήταν εις βάρος ενός 18χρονου που καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκισης. Να σημειωθεί ότι αρκετοί ανήλικοι τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ ακόμη 19 άτομα οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή.