Τα δέκα παιχνίδια στον πάγκο της Ελλάδας συμπλήρωσε ο Σέρβος τεχνικός, πανηγυρίζοντας οκτώ νίκες. Οι δύο τελευταίες μάλιστα με ξεγυρισμένες… τεσσάρες στα φιλικά που έδωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Παγκρήτιο με Σλοβακία και Βουλγαρία.
Το ποσοστό νικών του Γιοβάνοβιτς στην Εθνική φτάνει στο απίθανο 80% σε αυτούς τους δέκα μήνες που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της, ξεπερνώντας κάθε άλλον που κάθισε στο “γαλανόλευκο” τιμόνι τα τελευταία χρόνια.
Μόνο επί Σάντος, πριν δηλαδή από 11 χρόνια, είχε καταφέρει η Ελλάδα να μείνει αήττητη στα δέκα πρώτα παιχνίδια της, αλλά με λιγότερες νίκες (7 νίκες-3 ισοπαλίες) από τη σημερινή Εθνική. Με τον ανυπέρβλητο Ότο Ρεχάγκελ άλλωστε που οδήγησε την Ελλάδα στη μεγαλύτερη επιτυχία ever του ελληνικού ποοδσφαίρου, στα δέκα πρώτα παιχνίδια είχε πέντε νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες.
Όσο για τη σύγκριση με τους πιο πρόσφατους προπονητές της Εθνικής; Ο Πογιέτ είχε 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες, ενώ ο Τζον Φαν’τ Σιπ μέτρησε 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες στα δικά τους πρώτα δέκα ματς.