Ο Κούπερ Φλαγκ ήταν το νούμερο ένα pick του φετινού draft στο ΝΒΑ και κατέληξε στους Ντάλας Μάβερικς. Ο οργανισμός έχει ήδη τους Άντονι Ντέιβις, Κλέι Τόμπσον και Κάιρι Ίρβινγκ (τραυματίας) και έτσι ο 18χρονος δεν θα αναγκαστεί να είναι ο βασικός «πυλώνας» της ομάδας.
Κατά την παρουσίασή του, ο Φλαγκ τόνισε πως νιώθει ευλογημένος για αυτή την ευκαιρία που του δίνεται και υπογράμμισε πως ανυπομονεί να μάθει πράγματα από τους συμπαίκτες του και τους προπονητές του, οι οποίοι έχουν ζήσει πολλά στον «μαγικό κόσμο».
«Πολλοί άνθρωποι σε αυτή τη θέση ή αυτή την κατάσταση δεν έχουν αυτή την ευκαιρία, οπότε νιώθω πραγματικά ευλογημένος και ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε. Ανυπομονώ να γίνω σφουγγάρια. Ανυπομονώ να μάθω, να τα απορροφήσω όλα και να μάθω από παίκτες που είναι μεγαλύτεροι και τα έχουν περάσει όλα. Αυτά τα παιδιά έχουν τόσες πολλές γνώσεις. Έχουν περάσει τόσα πολλά και έχουν τόση εμπειρία που θα είναι μια απίστευτη ευκαιρία για μένα να μάθω και να εξελιχθώ» ανέφερε ο νεαρός αστέρας.