Τον Ολυμπιακό -μεταξύ άλλων ομάδων της EuroLegue- με τον Βασίλιε Μίτσιτς συνδέει το ισπανικό Encestando, επιβεβαιώνοντας πως ο Σέρβος γκαρντ απέρριψε την πλουσιοπάροχη πρόταση της Χάποελ Τελ Αβίβ.

Η εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα σε Ισραήλ και Γάζα έκαναν τον Βασίλιε Μίτσιτς να απορρίψει την υπερπλούσια πρόταση της Χάποελ Τελ Αβίβ, η οποία του έδινε 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Σύμφωνα, λοιπόν, με το Encestando, για την περίπτωση του Σέρβου γκαρντ ενδιαφέρονται αρκετές ομάδες της EuroLeague. Μέσα σε αυτές και ο Ολυμπιακός.

Πέραν των Πειραιτών στο κατόπι του άλλοτε πρωταθλητή και MVP της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης βρίσκονται ακόμα η Ρεάλ Μαδρίτης, η Φενέρμπαχτσε, η Παρτίζαν και ο Ερυθρός Αστέρας. Ωστόσο, για την ώρα μοιάζει δύσκολο κάποια από αυτές τις ομάδες να μπορέσει να καλύψει τις οικονομικές αξιώσεις του Μίτσιτς, ο οποίος αποζητά ένα ποσό της τάξης των πέντε εκατομμυρίων για να επιστρέψει στη Γηραιά ήπειρο, όπως αναφέρθηκε στην Special Edition “Game Night”. 

Στη σεζόν που ολοκλήρωσε στο NBA έλαβε 7.723.000 δολάρια, ενώ στο συμβόλαιό του υπάρχει option της ομάδας του, Φοίνιξ Σανς, με προθεσμία την 29η Ιουνίου, που σημαίνει ότι οι ο οργανισμός από την Αριζόνα μπορεί να κρατήσει αν το θέλει τον Μίτσιτς στο ρόστερ της, αρκεί να ενεργοποιήσει τη σχετική option. Αν οι Σανς πάρουν την εν λόγω απόφαση, τότε ο Σέρβος θα δει στον τραπεζικό του λογαριασμό 8.109.150 δολάρια για τη σεζόν 2025/26.

Ο Μίτσιτς είχε 7.5 πόντους (34.7% στο δίποντο, 35.7% στο τρίποντο, 82.9% στις βολές), 2.4 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ ανά 21.3 λεπτά κατά μέσο όρο σε 36 παιχνίδια με τους Σάρλοτ Χόρνετς στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, ενώ αγωνίστηκε σε πέντε παιχνίδια της regular season του NBA στο δεύτερο μισό με τη φανέλα των Φοίνιξ Σανς με 4.4 λεπτά κατά μέσο όρο.