Δύο χρόνια μετά από τη συμμετοχή της στον τελικό του Champions League απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, η Ίντερ επιστρέφει στο μεγάλο ραντεβού για να διεκδικήσει εκ νέου το 4ο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League στην ιστορία της, έχοντας αντίπαλο αυτή τη φορά την Παρί Σεν Ζερμέν.

Όπως στην Κωνσταντινούπολη έτσι και στο Μόναχο η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι θα είναι τυπικά φιλοξενούμενη, ωστόσο σε αντίθεση με τον τελικό του 2023 όπου παρατάχτηκε με την κλασική νερατζούρα εμφάνισή της, τώρα θα αγωνιστεί με όχι και τόσα συνηθισμένα για εκείνη χρώματα.

Ουσιαστικά οι Μιλανέζοι είχαν δύο επιλογές από τη στιγμή που οι Παριζιάνοι διάλεξαν να παίξουν με την πρώτη τους εμφάνιση, την παραδοσιακή μπλε με λευκή και κόκκινη ρίγα στο κέντρο. Είτε να επέλεγαν την δεύτερη εμφάνιση που είναι η άσπρη ή την τρίτη κίτρινη, με τους παίκτες να ψηφίζουν δαγκωτό το κίτρινο χρώμα.

Όπως αποκαλύπτει με σημερινό της δημοσίευμα η ιστοσελίδα “Sportmediaset“, τα γούρια και οι προλήψεις έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή, αφού στη φετινή πορεία τους μέχρι τον τελικό οι νερατζούρι έχασαν ένα μόνο παιχνίδι, απέναντι στην Λεβερκούζεν, όπου είχαν φορέσει την δεύτερη φετινή εμφάνιση: την άσπρη!

Την ίδια ώρα με την τρίτη κατά σειρά εμφάνισή τους, την κίτρινη, έχουν απολογισμό 7 νίκες (οι δύο μάλιστα στο Champions League, κόντρα στην Σπάρτα Πράγας στην League Phase και απέναντι στην Φέγενορντ στη φάση των 16), 1 ισοπαλία και 1 ήττα, με τον Ζόμερ να έχει έτσι την ευκαιρία να φορέσει την πορτοκαλί εμφάνιση με την οποία σταμάτησε τον Λαμίν Γιαμάλ στο “Μεάτσα”, στον δεύτερο ημιτελικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο μία φορά στην ιστορία της η Ίντερ έχει παραταχθεί σε ευρωπαϊκό τελικό με την τρίτη εμφάνισή της. Αυτό είχε συμβεί τη σεζόν 1997-98 στο Κύπελλο UEFA όταν καθοδηγούμενη από τον Ρονάλντο, το επονομαζόμενο φαινόμενο, είχε διαλύσει με 3-0 την Λάτσιο, σε μία σεζόν ωστόσο που χρησιμοποίησε εκείνη την εμφάνιση σε όλα τα εντός έδρας ματς που είχε δώσει στη διοργάνωση.

Η Ίντερ με την τρίτη εμφάνισή της στον τελικό του Κυπέλλου UEFA (1997-98)