Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται από την εγκληματική και άνανδρη ενέργεια τυφλής οπαδικής βίας που μια εβδομάδα αργότερα στέρησε την ζωή του 24χρονου Νάσου Κωνσταντίνου, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Το Gazzetta θυμίζει…
«Μαύρη» επέτειος, κατάμαυρη για την αλήθεια, για την «ασπρόμαυρη» οικογένεια. Είναι τα «σαν σήμερα» που δε θέλεις να έρχονται και να σου θυμίζουν το πόσο άδικα έφυγε από τη ζωή τέτοια μέρα, πριν από οκτώ χρόνια, ένα παλικάρι 24 ετών.

Ο Νάσος Κωνσταντίνου, έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας που φώλιαζε στα αρρωστημένα μυαλά ορισμένων ανεγκέφαλων κουκουλοφόρων και βυθίζει στο πένθος την οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Δύο από τους πέντε κατηγορούμενους, οπαδοί του Ηρακλή, όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας και το δικαστήριο, κρίνονται ομόφωνα ένοχοι από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, τον Ιούνιο του 2019, αλλά αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και τελικά να οδηγούνται στη φυλακή τον Ιούνιο του 2024

Ο Κύπριος φίλος του «Δικεφάλου» είχε ταξιδέψει τον Απρίλιο του 2017 στη Θεσσαλονίκη, απλά για να δει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα της αγαπημένης του ομάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στην Τούμπα.

Και τι ειρωνεία: Σήμερα το βράδυ στην Τούμπα θα παίξουν ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός…

Στο δικαστήριο ξετυλίχθηκαν «καρέ-καρέ» τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το βράδυ της 27ης Απριλίου του 2017 και οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό του Νάσου Κωνσταντίνου από διερχόμενο αυτοκίνητο που τον παρέσυρε, όταν εκείνος επιχείρησε να διασχίσει κάθετα το οδόστρωμα της Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να αποφύγει τα άτομα που τον κυνηγούσαν.

Ο 24χρονος με τους τρεις φίλους του επέστρεφαν από το γήπεδο της Τούμπας όπου παρακολούθησαν τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Στο ύψος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, η παρέα των νεαρών Κυπρίων δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους που σύμφωνα με τα θύματα κρατούσαν σιδερολοστούς, σιδερογροθιές και ξύλα. Οι δύο πρόλαβαν και ξέφυγαν, όχι όμως ο Νάσος και ο φίλος του που κινήθηκαν προς το οδόστρωμα.

Στην προσπάθειά του να ξεφύγει ο 24χρονος επιχείρησε να διασχίσει κάθετα την οδό Αγίου Δημητρίου αλλά παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα (ο οδηγός του αθωώθηκε). Νοσηλεύτηκε με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Επτά μέρες ο Νάσος πάλευε για να κρατηθεί ζωντανός, αλλά δεν τα κατάφερε.

Έφυγε από τη ζωή στις 4 Μαΐου…

Επτά χρόνια μετά, ο Νάσος Κωνσταντίνου παραμένει ζωντανός στις καρδιές όλων των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων, όχι μόνο του ΠΑΟΚ, που εύχονται και ελπίζουν να μην ξαναζήσει κανείς και καμία οικογένεια τέτοιες στιγμές.

Ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ τίμησε τη του μνήμη του αδικοχαμένου φίλου της ομάδας με μια ανάρτησή του γράφοντας:

«Νάσο μάγκα ανάμεσα μας πάντα…»

Από την πλευρά της η ΚΑΕ ΠΑΟΚ σημείωσε: Οκτώ χρόνια χωρίς το Νάσο. Για πάντα στο μυαλό μας. Αθάνατος.