Κεφάλι στη μάχη για την 5η θέση που οδηγεί στη League Phase του Champions League πήρε ξανά η Βιγιαρεάλ. Η ομάδα του Μαρθελίνο ήταν κυνική, πήρε το τρίποντο που είχε τόσο ανάγκη και με το 1-0 επί της Εσπανιόλ, πήρε προβάδισμα για τ’ αστέρια αφού βρίσκεται στο +1 από την 6η Μπέτις.
Την ίδια ώρα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν στους 39, μετά το εξ αναβολής ματς για την 26η αγωνιστική, και βρίσκονται στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη, διατηρώντας διαφορά ασφαλείας πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος.
Τον έλεγχο του αγώνα είχε η Βιγιαρεάλ και ο Μπάρι στο 31ο λεπτό άνοιξε το σκορ, ωστόσο δεν μέτρησε για οφσάιντ. Η Εσπανιόλ έπαιζε κυρίως στις αντεπιθέσεις και δεν μπορούσε να απειλήσει ιδιαίτερα. Με τον ίδιο ρυθμό μπήκαν οι γηπεδούχοι και στο δεύτερο μέρος, με τον Πίνο να γράφει το 1-0 στο 52ο λεπτό.
Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να ισοφαρίσουν μέσα από στημένες φάσεις, αλλά δεν κατάφερναν κάτι ιδιαίτερο. Η Βιγιαρεάλ είχε τον έλεγχο του αγώνα και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του παιχνιδιού.
H Βιγιαρεάλ διατηρεί το πάνω χέρι για την 5η θέση, έχοντας ως το φινάλε του πρωταθλήματος να αντιμετωπίσει εντός τις Οσασούνα, Λεγανές, Σεβίλλη και εκτός τις Τζιρόνα και Μπαρτσελόνα. Όσον αφορά την άλλη διεκδικήτρια του εισιτηρίου, Μπέτις, θα κοντραριστεί εκτός με Εσπανιόλ, Βαγιεκάνο, Ατλέτικο και εντός με Οσασούνα και Βαλένθια, ενώ έχει και τα ημιτελικά του Conference League.