Απίθανο θρίλερ στη Ρώμη, όπου η Μπόντο Γκλιμτ κέρδισε τη Λάτσιο στα πέναλτι με 3-2 και πήρε ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά. Ήρωας τον Νορβηγών ο Χάικιν.

Ιστορία έγραψε η Μπόντο Γκλιμτ παρά την ήττα της με 1-0 από τη Λάτσιο. Κι αυτό καθώς στο πρώτο ματς είχε νικήσει με 2-0 και πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Βασικός για τους Ρωμαίος ο Μανδάς κι εκ των κορυφαίων.

Στο 5ο μόλις λεπτό ο Σάλτενς άλλαξε με το Μπιέρκαν, η μπάλα στρώθηκε στον Μπεργκ αλλά ο Μάρουσιτς τον πρόλαβε και στο 18’ ο Χάικιν απέκρουσε το σουτ του Πέδρο και στην επαναφορά ο Καστεγιάνος απέτυχε να βάλει την προβολή. Ωστόσο στο 20’ Ίζακσεν έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Καστεγιάνος με φοβερό τακουνάκι έγραψε το 1-0.

Στο 24’ ο Μανδάς είπε όχι σε κεφαλιά του Μπλόμπεργκ και στο 24’ το σουτ του Καστεγιάνος έξυσε τα δοκάρια της Μπόντο. Στο 26’ και το σουτ του Πέδρο πέρασε έξω ενώ στο 39’ ο Χάικιν απέκρουσε το σουτ του Λατσάρι, ο οποίος είχε και δοκάρι με κεφαλιά στο 45ο λεπτό. Στο 45+3’ ο Μανδάς έβγαλες εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Μπεργκ.

Στο 53ο λεπτό ο Χάικιν απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Τζακάνι και στο 59’ o Μπλόμπεργκ αστόχησε από καλό σημείο και στο 61’ ο Μανδάς νίκησε τον Χεγκ σε ανεπανάληπτο τετ α τετ.

Στο 63’ ο Χάικιν έβγαλε σε κόρνερ μετά από όμορφο σουτ του Πέδρο ενώ στο 64’ και στο 67’ ο Χάικιν νίκησε τους Καστεγιάνος και Τζακάνι. Στο 78’ ο Χάικιν έβγαλε δύσκολα και το απ’ ευθείας φάουλ του Τζακάνι και στο 90+4’ μετά από κόρνερ η μπάλα κόλλησε στην περιοχή της Μπόντο και ο Νόσλιν με προβολή εξ επαφής έκανε το 2-0.

Στο 90+6’ το σουτ του Χάουγκε κόντραρε και πέρασε ελάχιστα έξω κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Η Λάτσιο μπήκε πιο αποφασισμένη στην παράταση και στο 100’ ο Γκεντουζί σέντραρε από αριστερά και ο Ντιά με κεφαλιά έγραψε το 3-0. Στο 106’ το σουτ του Μπεργκ πέρασε μόλις έξω και στο 109’ η Μπόντο Γκλιμτ έκανε το 3-1 με κεφαλιά του Χέλμερσεν κι έστειλε το ματς στα πέναλτι. Στο 120’ αποβλήθηκε ο Χέλμαρσεν της Μπόντο Γκλιμτ.

O Μανδάς είπε όχι στην πρώτη εκτέλεση από τον Χάουγκε και ο Ντιά έκανε το 1-0 ενώ ο Φετ ισοφάρισε σε 1-1. Ο Χάικιν είπε όχι στον Τσάουνα  και ο Σέρλι έγραψε το 1-2 ενώ ο Νόσλιν αστόχησε από τα 11 μέτρα. Ο Μοέ έκανε το 1-3 με δυνατή εκτέλεση και ο Γκεντουζί μείωσε σε 2-3 και ο Μπεργκ έστειλε την μπάλα στην εξέδρα!

Ο Χάικιν απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι του Καστεγιάνος και η Μπόντο έφυγε για τα ημιτελικά.

ΛΑΤΣΙΟΜανδάς, Χίλα, Λατσάρι, Ρομανιόλι, Μάρουσιτς (68’ Ταβάρες, 94’ Χισάι), Γκεντουζί, Ροβέλα (85’ Βεσίνο), Ίζακσεν (85’ Τσάουνα), Πέδρο (68’ Ντιά), Τζακάνι, Καστεγιάνος (89’ Νόσλιν)

ΜΠΟΝΤΟ: Χάικιν, Μπιέρκαν (103’ Σέρλι), Γκούντερσεν, Μπιέρφουτ, Σίεβαλντ, Μπεργκ, Εβιέν (89’Μοέ), Σάλτνες (57’ Φετ), Χάουγκε, Χεγκ (76’ Χέλμερσεν), Μπλόμπεργκ (76’ Μαατά)