Άλλο ένα χρυσοφόρο «deal» πραγματοποίησε ο Άρης, με την παραχώρηση του Ζακάρια Σάβο στην Τζουργκάρντεν. Η ομάδα της Λεμεσού αποδεικνύει τα τελευταία χρόνια πως δεν ξέρει μόνο να αγοράζει, αλλά ταυτόχρονα να πουλάει και μάλιστα να πουλάει… ακριβά.
Είναι η πέμπτη κερδοφόρα μεταγραφή για την ομάδα της Λεμεσού. Η αρχή έγινε με την παραχώρηση του νεαρού τερματοφύλακα Λάντινγκ Μπάντζι, τον οποίο χωρίς καν να δούμε τον παραχώρησε για 1,1 εκατ. ευρώ στην Ουμ Σαλάλ του Κατάρ.
Στη συνέχεια προέκυψε η μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία του, με την παραχώρηση του Μπαμπίκα στη γαλλική Τουλούζ έναντι 2.750.000 ευρώ. Ακολούθησε η μεταγραφή του Τζούλιους Ζόκε στη Σλόβαν Μπρατισλάβας για 500.000 ευρώ και στη συνέχεια η παραχώρηση του Άρτεμ Σουμάνσκι στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έναντι 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Πέμπτη και τελευταία, η μεταγραφή του Σάβο στην Τζουργκάρντεν, για 1,4 εκατομμύρια ευρώ με προοπτική το ποσό να φτάσει στα 2 εκατομμύρια.
Η σούμα από αυτές τις πέντε μεταγραφές βγάζει 7.250.000 ευρώ! Η σχετική λίστα των πωλήσεων του Άρη:
Λάντινγκ Μπάντζι | 1.100.000 ευρώ |
Σάβι Μπαμπίκα | 2.750.000 ευρώ |
Τζούλιους Ζόκε | 500.000 ευρώ |
Άρτεμ Σουμάνσκι | 1.500.000 ευρώ |
Ζακάρια Σάβο | 1.400.000 ευρώ |
ΣΥΝΟΛΟ: | 7.250.000 ευρώ |
Ανδρέας Βεντούρης